základní část, 7. kolo
01.09.2024 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Karviné (© MFK Karviná)

Fanoušci Karviné podruhé v řadě neviděli gól. Nevýrazná Dukla vybojovala remízu

Karviná remizovala v sedmém kole Chance Ligy na vlastním hřišti s Duklou Praha 0:0. Střet týmů, které by se před reprezentační pauzou chtěly zabydlit v klidném středu tabulky, proběhl bez většího pozdvižení pro fanoušky. Dělba bodů byla po závěrečném hvizdu spíše úlevou pro hosty, kteří po výměně stran tahali za kratší konec provazu.

Oba týmy mohly jít do utkání s dobrým pocitem, ve svých posledních zápasech bodovaly. Karviná i Dukla se pomalu začaly namáčet do sestupových pozic a body, které domácí urvali s Baníkem a Teplicemi a hosté s Českými Budějovicemi, dodaly klid na práci. Bylo tak jasné, že ve vzájemném utkání na to budou chtít navázat.

Karviná si i přes územní převahu v úvodu nedokázala vypracovat větší příležitost, a tak mohli nečekaně udeřit hosté. Ti ve 25. minutě využili zaváhání obránců a Štěpán Šebrle s míčem pelášil po křídle, předložil jej ve vápně číhajícímu Murisi Mešanovičovi, ten však z dobré pozice trefil gólmana Jakuba Lapeše. Hra se poté vyrovnala, Dukla se totiž osmělila směrem dopředu. Velkých šancí však bylo v první polovině jako šafránu, diváky rozproudila alespoň střela Šebrleho, ta ale skončila těsně nad břevnem.

Druhý poločas začal opět aktivitou Karviné, která byla před uplynulou hodinou hry dvakrát velmi blízko brance, nicméně střela Davida Planky skončila těsně vedle tyče, následná hlavička Andrije Ražnatoviče pak rozvlnila síť jen z boku. Za deset minut těsně minul i Martin Regáli. Slovenský útočník zanedlouho pořádně protáhnul brankáře Dukly Matúše Hrušku, gól v těchto momentech skutečně visel ve vzduchu.

Po této zajímavé sekvence se hra uklidnila a jak zápas spěl ke svému závěru, bylo vidět, že týmy chtějí hlavně neprohrát, a tak se hrálo o něco opatrněji, byť Karviná ještě těsně před koncem dvakrát zahrozila. I tentokrát ale dojela na nepřesnost v zakončení, a tak utkání dospělo k bezbrankové remíze.

V Moravskoslezském kraji tak došlo k dělbě bodů. Hráči Karviné v příštím kole pojedou 14. září na hřiště Sparty, Dukla doma přivítá o den později Slovácko.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomko7

2:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele