základní část, 2. kolo
27.07.2024 17:00 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

Martin Vitík (© Sparta Praha)

Sparta vyhrála i potřetí v sezoně. Zápas na neoblíbených Stínadlech rozhodl Haraslín

Třetí zápas, třetí výhra. Taková je bilance pražské Sparty v nové sezoně po vítězství 4:1 ve 2. kole Chance Ligy na hřišti Teplic. Sparťané tak na neoblíbených Stínadlech triumfovali po dvou předchozích remízách a teprve podeváté z 29 ligových utkání, což je jejich nejhorší venkovní bilance v lize. Navnadili se tak na úterní domácí odvetu 2. předkola Ligy mistrů s Shamrockem Rovers.

Sparťané nastoupili poprvé v nové sezoně v nejsilnější útočné trojici Veljko Birmančevič - Jan Kuchta - Lukáš Haraslín. Vedle Haraslína se poprvé v sezoně představili v základní sestavě i Asger Sörensen a Martin Suchomel. Protějšek Larse Friise Zdenko Frťala udělal proti úvodnímu ligovému zápasu v Hradci Králové jedinou změnu, indisponovaného Filipa Havelku nahradil Pavel Svatek.

V první dvacetiminutovce byl nejaktivnějším hráčem utkání senegalský útočník Teplic Abdallah Gning, dvakrát však mířil mimo, další jeho střelu zneškodnil brankář Sparty Peter Vindahl.

Sparta poprvé zahrozila až ve 36. minutě, kdy si vyměnil Kuchta vyměnil míč s Qazimem Lacim a prvně jmenovaný hráč trefil břevno. Hned vzápětí přihrál Haraslín míč do pokutového území volnému Lacimu, jeho střelu k levé tyči však výborným zákrokem vyrazil gólman Teplic Richard Ludha.

V závěru poločasu mohl otevřít skóre teplický Svatek, který dostal ideální míč na hranici pokutového území od Josefa Švandy, mířil však jen doprostřed brány, kde stál připravený Vindahl.

Po neúrodné první půli se hned v úvodu té druhé radovali sparťané. Hlavičku Jaroslava Zeleného po rohovém kopu sice na brankové čáře tělem zastavil záložník Michal Bílek, ve snaze o odkop však nastřelil Martina Vitíka a od nohy stopera Sparty se dostal míč do sítě.

Do druhé půle nastoupil v dresu Sparty vůbec poprvé v sezoně ekvádorský pravý obránce Angelo Preciado, který v 53. minutě přesprintoval dva hráče Teplic, předložil míč Birmančevičovi, jeho střelu ze 12 metrů ale reflexivním zákrokem vyrazil Ludha.

Těsně před hodinou hry Teplice vyrovnaly. Bílkův centr hlavičkou přizvedl na zadní tyč střídající Mohamed Jásir, Jaroslav Harušťák předběhl Preciada a uklidil míč do sítě. Připsal si tak svůj první ligový gól. Prakticky hned po rozehrání ale Sparta opět získala vedení zpět. Jehoru Cykalovi se nepovedlo hlavičkou odvrátit míč, Kuchta patičkou uvolnil na levé straně Haraslína, který svým tradičním obstřelem na zadní tyč překonal Ludhu.

V 91. minutě pak Preciado na vlastní polovině obral o míč Švandu, nasprintoval až do pokutového území a střídající Victor Olatunji přidal do prázdné brány třetí sparťanský gól. V 95. minutě pak uzavřel skóre zápasu další střídající hráč Sparty Ermal Krasniqi, jehož střelu zpoza velkého vápna si srazil do brány obránce Cykalo. Pro Krasniqiho to byl první gól v dresu Sparty.

Obhájce titulu tak po zápase s Pardubicemi vyhrál i druhý ligový duel a naladil se na úterní odvetu s Shamrockem Rovers v Lize mistrů. První zápas v Dublinu Sparta vyhrála 2:0.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Šindelář

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele