základní část, 7. kolo
01.09.2024 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Tomáš Ladra (© FK Mladá Boleslav)

Mladá Boleslav loupila Na Stínadlech, Kušej dirigoval třetí porážku Teplic v řadě

Navzdory slibnému startu podlehly Teplice v sedmém kole Chance Ligy hostům z Mladé Boleslavi 1:2. Obrat ve prospěch favorita dirigoval Vasil Kušej, jenž si připsal asistence na oba zásahy svého týmu. V posledních šesti zápasech napříč soutěžemi se tak 24letý křídelník přímo podílel na sedmi gólech.

Předzápasové situace obou týmů naznačovaly, že by se mohlo schylovat k zajímavému souboji. Teplice se potřebovaly vyškrábat ze sestupových pozic, kam po nepovedeném úvodu sezony spadly. Mladá Boleslav pak byla pod drobnohledem kvůli novému trenérovi Andreasu Brännströmovi a postupu do Konferenční ligy.

Rychlejší spád nabral zápas po 20. minutě, kdy Teplice otevřely skóre. Centr z rohového kopu vyrazil brankář Matouš Trmal jen na hranici pokutového území, kde číhal Jakub Emmer, který šikovným obloučkem přes celé vápno rozvlnil síť. Radost domácím ale nevydržela nikterak dlouho, hned za šest minut srovnal Tomáš Ladra. Ten těžil z práce Kušeje, jenž na hranici šestnáctky obral o míč Lukáše Havla. Po kličce předložil křídelník míč Ladrovi, který nezaváhal. I ve zbytku první půle se oba celky snažily tlačit dopředu. Více se to dařilo Mladé Boleslavi, ale ve většině případů scházela přesnost.

Ve druhém poločase se na první šance čekalo zhruba čtvrt hodiny. Kolem 60. minuty mohl ale hned dvakrát skórovat domácí útočník Abdallah Gning, nicméně jeho akrobatický pokus skončil těsně vedle brány, stejně jako střela ve vyložené šanci, kterou mu centrem připravil Matěj Radosta.

Aktivita a snaha domácích pokračovala i nadále, ale kýžený efekt v podobě gólu nepřinesla. Naopak, s velkou chutí hrající Kušej utekl po pravém křídle všem obráncům a před prázdnou branku předložil míč do jasné šance Maškovi, který svou brankou rozhodl o osudu celého zápasu.

Mladá Boleslav zapsala pod trenérem Brännströmem druhou výhru, zatímco Teplice se v reprezentační pauze budou krčit na předposledním místě tabulky. Skláře čeká v dalším kole 14. září náročný výjezd na hřiště Viktorie Plzeň, Mladá Boleslav doma přivítá v tentýž den Liberec.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomko7

2:0

Reagovat
Moshe Dajan

0:4

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele