základní část, 9. kolo
21.09.2024 16:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Tomáš Rigo v utkání v Teplicích (© FC Baník Ostrava)

Teplická krize se prohlubuje. Baník venku nasázel tři branky

Ani jeden z týmů nešel do utkání 9. kola Chance Ligy v ideálním rozpoložení. Zápas v Teplicích ale více sedl Baníku, který sice prohrával, nicméně okamžitě dokázal srovnat a po pauze i otočit. Zatímco Ostrava díky výhře 3:2 poskočila na čtvrtou příčku, Teplicím se nedaří vymanit z krize a zůstávají předposlední.

Teplice před reprezentační pauzou zabředly do velkých problémů a krčily se na předposledním místě tabulky. Nezářil ani Baník, jehož povedený vstup do sezony přibrzdily dvě remízy. O motivaci tak bylo postaráno, úvod zápasu se však nesl spíše v opatrném stylu a dlouho se hrálo bez větších šancí.

To platilo až do 32. minuty, kdy se Teplice po rychlé akci po pravé straně dostaly k centru, který přesně našel Jakuba Urbance, nicméně ten hlavičkoval z těžké pozice jen do náruče gólmana Jakuba Markoviče. O pár desítek vteřin později už se domácí mohli radovat, a to díky Abdallahovi Gningovi, jenž pohotově uklidil do sítě míč, který před něj vyrazil Markovič.

Euforie ale na tribunách rychle opadla, jelikož hned za dvě minuty Baník srovnal. David Buchta se postavil k přímému volnému kopu a vše nasvědčovalo tomu, že bude centrovat. Baníkovský záložník však chytře využil situace a obstřelil zeď, s čímž brankář Luděk Němeček nepočítal a u tyče byl příliš pozdě. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Ve druhém poločase se na další gól čekalo jen sedm minut. Baník se dostal k rohovému kopu. Zdálo se, že jej bez problémů sebral Němeček, ale míč mu vypadl a situace pohotově využil Karel Pojezný, který dostal balon až do sítě. Gólman Teplic se pak hodně zlobil, ale nebylo mu to nic platné, VAR žádný faul nenašel.

O zhruba 15 minut později se Teplice dožadovaly penalty, nicméně možná i jejich následná nekoncentrovanost vedla k tomu, že si za pár sekund na hranici vápna nepohlídaly Ewertona, který dostal nabito a krásnou ranou do vrchního rohu nedal Němečkovi šanci.

A byť situaci pěkným obstřelem v nastavení zdramatizoval domácí Yehor Tysaklo, Baník neměl problém dovést utkání do vítězného konce, a tak se ideálně naladil na další ligový program, 29. září doma přivítá České Budějovice. Teplice se o body porvou o den dříve v Pardubicích.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
Tomko7

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele