základní část, 2. kolo
27.07.2024 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Martin Hyský (© MFK Karviná)

Pardubice doma nehrozily, první body pro Karvinou vystřelil Memič

Karviná ve druhém kole Chance Ligy úspěšně zvládla utkání na hřišti Pardubic, když jí tři body vystřelil bosenský záložník Amar Memič. Svěřenci trenéra Martina Hyského byli po celý zápas lepším týmem a zaslouženě si odvážejí tři body, pro 48letého trenéra premiérové v české nejvyšší soutěži.

Od obou týmů se opět očekává spíše boj o záchranu, a přestože v úvodním ligovém kole proti favorizovaným soupeřům předvedly sympatické výkony, byly před vzájemným soubojem bez bodu. Aktivněji do utkání vstoupili Karvinští, kteří lépe kombinovali a domácí drželi na jejich polovině.

První gólová šance přišla v 10. minutě, karvinského Giannis-Fivose Botose ale pohotovým zákrokem vychytal Viktor Budinský. Hosté byli lepší i nadále a do zaslouženého vedení je v 15. minutě poslal střelou k tyči Bosňan Amar Memič. Domácí se po inkasované brance snažili tlačit více dopředu, ale vinou nepřesností jejich akce končily často hned v zárodku.

První nebezpečná akce domácích přišla ze standardní situace, když Milana Knoblocha v brance hostů z přímého kopu protáhl Michal Surzyn. Pardubičtí se i nadále snažili být více aktivní, ale k žádnému vážnějšímu ohrožení branky Karviné to nevedlo, a tak spokojenější do kabin mířili svěřenci trenéra Martina Hyského.

Pardubice do druhého poločasu nastoupily se změnami v sestavě i rozestavení, do první velké šance se ale opět dostali Karvinští, když Samkovu střelu na brankové čáře zastavil domácí obránce. Druhý poločas příliš fotbalové krásy nenabídl, hrálo se hlavně ve středu pole a na obou stranách převládala bojovnost.

Pardubice se ještě pokusily o závěrečný tlak, ale Knoblochovu branku již vážněji neohrozily, naopak ještě mohly inkasovat z kopačky Andriji Ražnatoviče. Karviná si tak domů odvezla tři body.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Wild

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele