základní část, 2. kolo
28.07.2024 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Daniel Mareček přijímá gratulace od spoluhráčů (© fkmb.cz)

Boleslav si spravila chuť, Mareček svým prvním hattrickem zničil Slovácko

Mladá Boleslav ve druhém kole Chance Ligy nedala Slovácku šanci, když v herně poměrně vyrovnaném utkání trestala chyby soupeře a předvedla výrazně kvalitnější koncovku. Na trávníku Lokotrans Arény zazářil domácí záložník Daniel Mareček, který vstřelil svůj první ligový hattrick.

Po dvou červených kartách a porážce z Jablonce si Mladá Boleslav spravila chuť v předkole Konferenční ligy proti litevskému Transinvestu (2:0). Posílení výhrou přivítali Středočeši Slovácko, které v úvodním kole Chance Ligy v domácím prostředí vybojovalo překvapivou remízu proti pražské Slavii. Domácím vedle karetních hříšníků scházel také zraněný kapitán Marek Matějovský, a tak musel trenér David Holoubek sestavu výrazně obměnit. Hosté naopak nastoupili v takřka totožném složení jako před týdnem a určité sehranosti chtěli využít už v šesté minutě, kdy střílel k tyči irácký obránce Merchas Doski.

Po chvíli však udeřili domácí, když v 10. minutě po chybě hostující obrany a následné pěkné kombinaci Tomáše Ladry s Vasilem Kušejem vstřelil úvodní gól utkání Daniel Mareček. Slovácko po inkasované brance zvýšilo aktivitu a více drželo míč, domácí zase čekali na protiútoky. Po většinu času se však hrálo ve středu pole a žádné větší šance ani na jedné straně až do 45. minuty k vidění nebyly. V závěru poločasu se ale domácím podařil další rychlý brejk a po centru Dominika Kostky se podruhé v utkání prosadil Mareček.

Naděje Slovácka na vyrovnání či alespoň zkorigování výsledku utnul hned v úvodu druhého poločasu opět skvěle hrající Mareček, který po zmatcích hostující obrany prostřelil z úhlu Milana Heču a zkompletoval tak svůj první hattrick v kariéře. Navíc hned vzápětí mohli opaření hosté inkasovat počtvrté, tentokrát ale Heča své obránce podržel. Domácí poté trochu polevili, nechali Slovácko hrát a to se dostalo k několika střelám, žádná však Matouše Trmala vážněji neohrozila.

Utkání se poté spíše už jen dohrávalo z povinnosti, domácí výsledek kontrolovali a hostující celek už neměl síly s vývojem utkání cokoliv udělat. Mladá Boleslav se tak po nevydařeném utkání v Jablonci ukázala ve výrazně lepším světle a poprvé si v novém ligovém ročníku připisuje do tabulky tři body.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Wild

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

1:1

Reagovat
Alan

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele