základní část, 3. kolo
03.08.2024 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka z utkání Jablonec - Plzeň. (© FK Jablonec)

Plzeň poprvé ztratila, v Jablonci gól na každé straně zrušil VAR

V Jablonci se ve třetím kole Chance Ligy v duelu mezi domácími a Plzní zejména v první půli hrál kvalitní fotbal plný šancí, které se střídaly na obou stranách, ale úspěšnější v nich byli brankáři. Severočeši byli favorizované Viktorii po celé utkání vyrovnaným soupeřem a utkání tak nakonec skončilo bezbrankovou remízou.

Jablonec, který se před začátkem utkání nacházel v tabulce na osmém místě, přivítal na Střelnici Viktorii Plzeň, kterou páteční vítězství Slavie v Liberci odsunulo na třetí příčku. V brance hostů musel za zdravotně indisponovaného Martina Jedličku zaskočit Marián Tvrdoň, v úvodu utkání ho však Jablonečtí příliš neprověřili.

První šanci k ohrožení plzeňského brankáře měli domácí v sedmé minutě z rohového kopu, ale ten rozehráli tak špatně, že na jejich branku postupovali samostatně Jan Kopic s Matějem Vydrou. Ti ale situaci nezvládli a Kopic přihrával skórujícímu Vydrovi do ofsajdu, což o chvíli později potvrdil i VAR. V 17. minutě přišla první velká příležitost domácích, když z přímého kopu nádherně posadil míč na hlavu Nemanji Tekijaškiho Alexis Alegue, ale radost domácích překazil skvělým reflexivním zákrokem na brankové čáře Tvrdoň.

Plzeňští se však okamžitě dostali do protiútoku, Pavel Šulc našel před brankou Vydru, ale ten z bezprostřední blízkosti Jana Hanuše neprostřelil. Ve 36. minutě s míčem přesprintoval téměř celé hřiště domácí Jakub Martinec a z hranice vápna vyslal tvrdou střelu, kterou musel Tvrdoň vyrážet nad branku. Žádnou další nebezpečnou příležitost nepřineslo ani tříminutové nastavení, a tak se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas nezačal příliš šťastně pro domácí, když se hned v úvodu zranil útočník Tomáš Schánělec, kterého musel nahradit Dominik Hollý. Právě Hollý byl v 57. minutě v pokutovém území Plzně lehce přistrčen Václavem Jemelkou, rozhodčí Jan Všetečka však souboj jako penaltový neposoudil. V 66. minutě měli příležitost zahrozit Západočeši, Lukáš Kalvach ale přímý kop z 26 metrů poslal přímo do Hanušových rukavic. Další šance pro Viktorku přišla v 77. minutě, když po jablonecké ztrátě střílel střídající Tom Slončík pouze do boční sítě.

V 84. minutě radostí vybuchl celý jablonecký stadion, když se po centru k propadlému balonu dostal Martinec a zblízka prostřelil Tvrdoně, rozhodčí u VARu však odhalili hraní rukou a branka tak nemohla být uznána. Plzeň tak v letošním ročníku poprvé ztratila body.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Wild

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
Excelent_P

bude to o gól takže 0:1 nebo 1:2 a Vašulín by se už mohl trefit

Reagovat
Tomko7

0:0

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele