základní část, 1. kolo
20.07.2024 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Dominik Hollý (© FK Jablonec)

Trenér Kozel se v Jablonci uvedl výhrou 2:0. Boleslav dohrávala v devíti

Karty byly před prvním kolem rozdány jasně, v posledních osmi vzájemných ligových zápasech Jablonec nedokázal Mladou Boleslav porazit. Na devátý pokus se to ale již povedlo! Parta trenéra Luboše Kozla zvítězila 2:0, velkou měrou k tomu přispěl nejen Vachtang Čanturišvili gólem a asistencí, ale také (ne)disciplína hostí, kteří od 72. minuty dohrávali v devíti.

V prvních minutách zápasu se do střeleckých příležitostí dostaly oba týmy, v obou případech ale zasáhli brankáři. Jinak se hrálo spíše v klidnějším tempu, hru navíc rozbíjely nepřesnosti na obou stranách, navíc se poměrně často přerušovalo. Místo šancí tak fanoušci viděli spíše tuhou bitvu o střed pole. Boleslav zahrozila až po skvělé práci Marka Matějovského. Po jeho kličkované, kterou obešel dva hráče, ale Benson Sakala pálil nepřesně.

Po krátkém časovém úseku, kdy míč držela výhradně Mladá Boleslav, přišel překvapivě úder od domácích. Nebylovu střelu zpoza pokutového území sice hosté zblokovali, ale míč se ke slovenskému záložníkovi vrátil. Ten ho posunul k Michalu Beranovi, jenž odhadl nejlepší moment, kdy nahrát do běhu Vachtangovi Čanturišvilimu. Ten poslal ostrý přízemní pas do malého vápna, kde si ho našel Dominik Hollý a bez problémů trefil odkrytou bránu.

Obraz hry se po gólu ale moc nezměnil. Ani jednomu z týmů se nijak výrazně nedařilo rozbíjet soupeřovu obranu. Když už ano, závěrečnou fázi zkazily technické nedostatky či špatná rozhodnutí. Navíc se hráčům nedařilo vyvarovávat se faulům. Sakalu to dohnalo naplno. Těsně před koncem poločasu přišlápl ve středu pole nohu Čanturišviliho, za což dostal žlutou kartu. Jelikož jednu už v 15. minutě obdržel, šel do kabiny o něco dřív než jeho spoluhráči.

Do druhého poločasu se oba týmy pustily s velkou vervou, šancí přibývalo a i Mladá Boleslav se snažila v oslabení tvořit. Tím se otevřela okénka v její obraně, do které se Jablonec snažil rychlými protiútoky vnikat, ale bez gólového úspěchu. Otěže zápasu pak sice domácí díky držení míče přebrali naplno, ale utkání spíše kontrolovali, než aby tvořili urputný tlak.

Mladá Boleslav ale boj nevzdávala, naopak. Blízko skórování byl například střídající Vasil Kušej, který se ve vápně díky individuální akci dostal až ke střele, ale Jan Hanuš zasáhl.

Hodně práce měl rozhodčí Marek Radina, který musel v průběhu druhé poloviny korigovat zejména mladoboleslavské, kteří se zlobili téměř po každém faulu. Zvlášť na kapitánu Marku Suchém byla vidět podrážděnost. Tu si nejprve vybil ze země na Matěji Polidarovi, hned za pár chvil zasáhl při výskoku loktem Tomáše Schánělce. Za oba zákroky viděl žlutou kartu, byl tak druhým vyloučeným hráčem hostí v zápase.

Razítko na výhru dal deset minut před koncem výrazný Čanturišvili. Rozhozená obrana hostů dala domácí ofenzivní letce dost prostoru ke kombinaci. Když dostal Gruzínec na hranici šestnáctky nabito, míč zakroutil nikým nechráněný do horního rohu.

Jablonec poté neměl problém dovést zápas do vítězného konce. Od momentu, kdy dal první branku, byl lepším týmem. Mladá Boleslav po vyloučení Sakaly a Suchého soupeři logicky nestíhala, a tak na Střelnici slaví ideální vstup do sezony.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
ondrasch77

Kterej zoufalec proboha vymýšlel tu sestavu Jablonce? Dobrá blbost...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele