základní část, 10. kolo
28.09.2024 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Michal Beran (© FK Jablonec)

Pilař měl poslední zářez v rudém ligovém večeru. Jablonec početní převahy využil

Jablonec porazil v 10. kole Chance Ligy na svém hřišti Hradec Králové 2:0. Dominance hostů skončila ve 33. minutě, kdy byl za nevybíravý skluz vyloučen někdejší jablonecký záložník Václav Pilař. Početní výhodu zužitkoval po hodině hry Michal Beran, pojistku pak přidal Matěj Polidar. Vpodvečer tak začala v české nejvyšší soutěži série tří zápasů, během nichž padlo hned šest červených karet.

Oba celky se nedávno střetli se Slováckem, triumfovat ale dokázal jen Hradec Králové, jenž vyhrál jasně 3:0. Jablonec na bezbrankovou remízu s klubem z Uherského hradiště navázal prohrou v Karviné, proti Votrokům měl ale výhodu domácího prostředí.

Ta však v úvodních minutách nebyla vůbec znát. Střelnici si naopak osvojili hosté, v souladu se jménem stadionu vyslali v úvodní půlhodině hned čtyři střely na bránu. Dva z těchto pokusů měl na svědomí Adam Grigar, pokaždé ale skvěle zareagoval gólman Jan Hanuš. Ve 33. minutě ovšem přitížil do té doby dominujícím hostům přemotivovaný Pilař, jenž za zdviženou nohu při skluzu uviděl červenou kartu. Početní výhodu mohl před odchodem do kabin hned třikrát pomoci zužitkovat Bienvenue Kanakimana. Ve finální fázi ale postrádal přesnost v zakončení on i Jan Suchan, kterého v jedné z příležitostí vybídl ke střele.

Po výměně stran utkání pokračovalo podle očekávání. Dominující Jablonec, jenž v posledních dvou zápasech neskóroval, prolomil střeleckou smůlu díky Beranovi a špetce štěstí. Jeho pokus z dálky doprostřed brány totiž uviděl gólman až na poslední chvíli, mokrý povrch i překvapivá trajektorie tak přispěly k radostí domácích fanoušků. Pojistku přidal v 78. minutě Polidar, jenž z hranice vápna bravurně poslal padající balon do vzdálenější šibenice. Oba střelci si připsali svůj první gól v sezoně.

Utkání tak dopadlo lépe pro domácí. Vyloučení Pilaře znamenalo šestou červenou kartu dne poté, co fanoušci viděli tři rudé kartonky v duelu Pardubic s Teplicemi a další dvě při střetu Slovácka a Karviné. Příští sobotu čeká Jablonec výjezd do Liberce, Hradec Králové přivítá na vlastním hřišti téhož dne Karvinou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomko7

1:0

Reagovat
Lukáš Krejzar

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele