základní část, 1. kolo
21.07.2024 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Karel Spáčil (© Hradec Králové)

Malšovická aréna nabídla bláznivý závěr zápasu, Hradec i díky zásahu videa porazil Teplice

Bláznivý závěr zápasu naservíroval fanouškům Chance Ligy závěrečný souboj prvního kola mezi Hradcem Králové a Teplicemi. Když už to vypadalo, že si Skláři odvezou na sever Čech všechny tři body, vstoupil do akce systém VAR a vše směřovalo k bezbrankové remíze. Malšovická aréna se však vzápětí gólové radosti skutečně dočkala, když se v 95. minutě prosadil Karel Spáčil a Votroci mohli slavit.

Hradci se v posledním utkání minulé sezony rozplynul sen v podobě postupu do pohárové Evropy, v té nové má ale znovu podobné choutky. Votroci, v jejichž dresu se ukázal takřka po dvou letech záložník Adam Vlkanova, dostali na rozjezd soupeře z nejpříjemnějších. Nad Teplicemi totiž v minulé sezoně vyhráli všechny čtyři zápasy a nedostali od nich ani gól. Už v úvodu však bylo znát, že východočeskému celku schází kanonýr Daniel Vašulín, jenž přestoupil do Plzně.

Hradci se sice na domácí půdě daří, na zrekonstruovaném stadionu prohrál jediný z osmi duelů, proti Teplicím to ale nebyla v první půli žádná ofenzivní hitparáda. Teplický gólman Richard Ludha čelil jen několika rohovým kopům, které mu starosti nenadělaly. Na druhé straně se k alespoň trochu nebezpečné hlavičce dostal v 16. minutě Abdallah Gning, ale svůj pokus nasměroval do rukavic hradeckého Adama Zadražila.

Dalším slibně rozjetým akcím Severočechů chybělo lepší finále. Defenzivní part ale zvládaly Teplice báječně, obranný blok nedopřál Vlkanovovi s Václavem Pilařem ani píď prostoru, a tak bylo velmi dietní i menu hradeckých šancí. Nebylo proto překvapením, že se po půli odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

Ofenzivní manévry nepřišly ani po pauze. V sestavě domácích už chyběl zraněný Vlkanova, na hrot nastoupil Matěj Koubek a Petr Juliš se přesunul na křídlo, teplická obranná hráz ale dál krotila jakékoliv hrozící nebezpečí. Na teplické straně se prezentoval slabou střelou Gning, pak neúspěšně zkoušel nachytat gólmana Hradce pokusem z poloviny hřiště Michal Bílek.

Dvacet minut před koncem se dostal do koncovky v pokutovém území východočeského celku Filip Horský, ale míč zasáhl na dlouhou nohu, což nevedlo k úspěchu. V závěru ale v Hradci začala divočina. Tepličtí totiž dopravili za pomoci teče domácího obránce míč do sítě, ale branka po zásahu VAR neplatila. Rozehrávající Daniel Trubač totiž podklouzl a video odhalilo jeho dvojité hraní.

Vítězná branka nakonec padla na druhé straně. Z dálky napřáhl obránce Votroků Karel Spáčil a jeho rána s tečí bránícího Jehora Tsykala skončila za zády teplického gólmana. Hradec tak po bláznivém závěru zápasu vstoupil do sezony vítězně, zatímco Teplice popáté v řadě neoblíbenému soupeři nevstřelily gól.

Autor: Livesport.cz / Dominik Reiniš

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:3, překvapení

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele