základní část, 3. kolo
04.08.2024 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hráči Hradce Králové (© FC Hradec Králové)

Oslabený Hradec s Boleslaví vstal z popela, Čihák odčinil vlastní gól vítěznou trefou

Mladá Boleslav ve třetím kole Chance Ligy nevyužila na hřišti Hradce Králové dlouhou přesilovku a po srdnatém výkonu domácích padla 1:2. Divokou úvodní dvacetiminutovku, během níž padla jedna branka na každé straně, ukončil ostrý faul a následné vyloučení hradeckého Petra Juliše. Středočeši se poté proti houževnatě bránícím Votrokům jen těžko prosazovali, zatímco na opačné straně se ve druhé půli trefil Filip Čihák. Ten rozhodujícím zásahem odčinil zpackaný začátek duelu, kdy si nešťastně vstřelil vlastní gól.

Ačkoliv tým z města automobilů vstoupil do sezony porážkou, následně zapsal tři výhry s čistým kontem, jednu v lize a dvě proti litevskému Transinvestu. Postup v Evropě hostům dodal potřebný klid, který na hřišti celku, jemuž na několik sezon propůjčili svůj stadion, nutně potřebovali. Hradec mohl být spokojený jen z poloviny, neboť po výhře z úvodního kola přišla trochu smolná porážka v Plzni.

Zatímco ve čtvrteční odvetě předkola Konferenční ligy si hráči hostů museli na úvodní gól počkat téměř 80 minut, v Malšovické Aréně udeřili prakticky okamžitě. Už ve druhé minutě totiž Vasil Kušej zacvičil s jedním z obránců a poslal ostrý míč do malého vápna, odkud si ho Čihák srazil za záda vlastního brankáře. Smutek ovšem na solidně zaplněném stadionu rychle vystřídalo nadšení. Jen o pár desítek sekund později předvedli Votroci pohlednou kombinaci, kterou Ondřej Mihálik vyšperkoval pasem na lépe postaveného Adama Vlkanovu a oblíbenec místních tribun ranou z první překonal Matouše Trmala.

Dobrá nálada však mezi příznivci černobílých nevydržela dlouho. V 19. minutě Juliš nepříjemně dojel Daniela Langhamera a ačkoliv domácí forvard nejprve viděl pouze žlutou kartu, po zásahu videa se nakonec musel předčasně poroučet do sprch. Středočeskou přesilovku mohl ihned potrestat Matěj Pulkrab, o tutovou šanci ho ale na hranici malého vápna na poslední chvíli připravil skvělým skluzem Čihák. Hráči v modrém si výraznou optickou převahu udrželi až do poločasového hvizdu, na nerozhodném výsledku ovšem nic nezměnili.

Krátce po změně stran navíc přišel pro hosty šok. Daniel Horák posadil přímý kop z levé strany přesně na hlavu Čiháka a ten zakončením k tyči odčinil své zaváhání z úvodu zápasu. Naděje Boleslavi na bodový zisk nezvýšil ani Tomáš Král, jenž 20 minut před koncem hlavičkoval po rohovém kopu jen do břevna. V klíčové situaci pak Hradci pomohl také brankář Adam Zadražil. Ten se v 80. minutě vytasil s parádním zákrokem proti pokusu Jana Buryána, čímž de facto zařídil svému týmu druhý triumf v sezoně.

O ten třetí Votroci zabojují 11. srpna, kdy se vydají do Ostravy. Mladá Boleslav ve stejný den vyzve na svém stadionu České Budějovice.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomko7

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele