základní část, 3. kolo
04.08.2024 14:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Jan Kalabiška (© FK Pardubice)

Strakův návrat na jih Čech se proměnil v noční můru, Pardubice v Budějovicích opět loupily

Fotbalisté Českých Budějovic hrubě nezvládli první poločas třetího kola Chance Ligy proti Pardubicím, jimž nakonec podlehli hladce 1:3. Obnovená premiéra Františka Straky na lavičce jihočeského celku začala dostávat hororovou podobu již v úvodní dvacetiminutovce, kdy si nejprve vstřelil nešťastný vlastní gól Nicolas Keckeisen a osud duelu již v 18. minutě definitivně stvrdil hostující Jan Kalabiška. Zatímco celek z města perníku si tak při své druhé výhře na jihu Čech v řadě konečně připsal první ligové body, domácí zůstali v tabulce i přes změnu na trenérském postu beznadějně poslední.

Oba celky měly před vzájemným střetem o motivaci postaráno, neboť ani jeden z nich nedokázal v úvodních dvou ligových kolech bodovat. Domácí navíc hnal kupředu impuls trenérského návratilce Straky, jenž na lavici Jihočechů usedl po 16 letech. Budějovičtí však pod dohledem zkušeného motivátora nevstoupili do utkání příliš úspěšně.

Již v 10. minutě totiž skóre zápasu otevřel obránce Keckeisen, který si při pokusu odvrátit centr z levé strany srazil míč hlavou do vlastní sítě. O osm minut později musel domácí gólman Vilém Fendrich lovit balon ze své sítě znovu, neboť se na zadní tyči objevil zcela osamocený Kalabiška. Obránce po přihrávce Tomáše Zlatohlávka neměl problém svou šanci proměnit, a potvrdil tak roli nejproduktivnějšího hráče Východočechů. Třetí gólový počin obstaral Vojtěch Patrák, který se spoluhráči skvěle vyřešil situaci tři na tři a po zasekávaččce procedil míč do domácí sítě.

Do průběhu utkání v druhém poločase promluvili také domácí. První gólovou radost letošní sezony Budějovickým udělal v 58. minutě Vincent Trummer, který ve vápně dokázal přesně zakončit odražený míč, a snížil tak na 1:3. Podobný počin chtěl předvést jeho spoluhráč Jakob Tranziska, jenž nejprve ve velké šanci neprostřelil Viktora Budinského a o pár minut později orazítkoval brankovou konstrukci. Od tohoto okamžiku však Jihočeši nedokázali výrazněji zahrozit, a skóre už se tak do závěrečného hvizdu nezměnilo.

Pardubice si tedy pod taktovkou bývalého kouče Sigmy Olomouc Jiřího Saňáka připsaly první cenné body. Naopak strastiplný vstup do sezony Českých Budějovic pokračoval a se skóre 1:9 Strakova družina setrvala na samotném dně tabulky.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Přidal

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomko7

2:1

Reagovat
Majomit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele