základní část, 7. kolo
31.08.2024 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Střelecký ostrov (© SK Dynamo České Budějovice)

Budějovice získaly první bod v sezoně. Šanci na výhru Klokanů zmrazil Drchal

Hráči Českých Budějovic prolomili v sedmém kole Chance Ligy čekání na první bodový přísun, když před vlastním publikem remizovali 0:0 s Bohemians. Jihočeši ani tentokrát nepodali herně dobrý výkon, alespoň za bod však mohli poděkovat hostujícímu Václavu Drchalovi, jehož pokus ze závěru první půle minul o centimetry levou tyč.

Závěrečné kolo před reprezentační přestávkou otevřel duel mezi trápícími se Českými Budějovicemi a pražskými Bohemians. Jihočeši v dosavadním průběhu sezony nezískali ani bod, navíc v posledním zápase dostali lekci z produktivity na půdě Dukly. Klokani jsou zatím lepší na venkovních hřištích, kde získali čtyři z celkových sedmi bodů.

Zápas začal velmi otevřeně, již v první desetiminutovce byly vidět na obou stranách hřiště slibné příležitosti. Nejprve se Milan Ristovski v sedmé minutě ocitl na hranici malého vápna, ale jeho pokus zablokovala budějovická obrana.

Poté si domácí fotbalisté vytvořili dvě odpovědi. Nejprve zakončoval z rychlého přechodu Quadri Adediran nad branku. Následnou akci rozjel v deváté minutě Marcel Čermák, když vyslal kupředu Adedirana, ten mu pak míč vrátil a tvrdou střelu kapitána českobudějovického Dynama byl nucen vyrážet Lukáš Soukup.

Obrovskou šanci si připravili Klokani ve 25. minutě, kdy Robert Hrubý dostal balon do šestnáctky, přehodil si ho na pravačku a vypálil těsně vedle pravé tyče brány Viléma Fendricha. Další zajímavou možnost přinesla 38. minuta, kdy rána Ristovského byla sražena pouze k Drchalovi, jenž z otočky minul prostor mezi třemi tyčemi.

Nadějnou příležitost druhého dějství přinesla až 56. minuta, kdy se ke střele z voleje dostala nová posila Bohemians Dominik Pleštil. Pokus křídelníka hájícího zeleno-bílé barvy ale skončil pouze v zámezí. Po hodině hry se také do šance probojovali Jihočeši. Samuel Šigut dostal na kopačky skvělou kolmici, ale jeho následné zakončení bylo pro Soukupa lahůdkou.

Bezbrankový výsledek vylepšil Pražanům bilanci na půdě Českých Budějovic, na níž padli šestkrát po sobě, přičemž poslední výhru z jihočeské metropole si Klokani odvezli v srpnu 2015. České Budějovice se ziskem prvního bodu sezony mírně uklidnily před reprezentační přestávkou a mají tak nyní čas na práci. Po reprezentační pauze je totiž čeká smrtící los, kdy vyzvou Spartu, ostravský Baník a Slovácko.

Autor: Livesport.cz / Jakub Špaček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomko7

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele