základní část, 6. kolo
24.08.2024 14:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Dominik Hollý (© FK Jablonec)

Jablonec díky svátečnímu střelci z Burundi zlomil prokletí a odvezl si z Ďolíčku tři body

Sobotní vyrovnané utkání šestého kola Chance Ligy v pražském Ďolíčku ovládli hráči Jablonce. Severočeši se oklepali z brzkého gólu Júsufa a po zásahu Dominika Hollého nejprve srovnali skóre zápasu. Po změně stran zásluhou Bienvenua Kanakimany, jenž vstřelil svůj teprve druhý ligový gól, navýšili na konečných 2:1. Jablonečtí tak dokázali zlomit šňůru, během níž nad Klokany v předchozích šesti ligových utkání nedokázali zvítězit.

Oba celky vstupovaly do utkání se shodnou bilancí jako sousedé ze středu tabulky. Zatímco Klokani v minulém utkání zvítězili nad předposlední Karvinou, jejich soupeř nedokázal na domácím stadionu bodovat s pražskou Spartou. Jabloneckým na sebevědomí nepřidal ani fakt, že před sobotním klání během posledních šesti vzájemných ligových zápasech Bohemku nezvládli porazit.

Domácí působili v úvodu zápasu aktivně a odměny se mohli dočkat už ve třetí minutě, kdy ve slibné situaci poslal Jan Matoušek míč v šestnáctce daleko nad brankovou konstrukci. Skóre se měnilo až ve 14. minutě, kdy se k penaltě, kterou potvrdil až VAR po faulu na Václava Drchala, úspěšně postavil Júsuf, čímž si zapsal už třetí zásah v této sezoně.

Svěřencům Luboše Kozla se ještě před koncem prvního dějství podařilo srovnat. Na trestný kop Sebastiána Nebyly dokázal hlavičkou zareagovat Hollý, který svůj gólový účet v probíhajícím ročníku Chance Ligy rovněž navýšil na tři branky. Severočeši mohli jít v zápětí do vedení, jenže nadějný postup Kanakimany zastavil na poslední chvílí obránce Matěj Hybš.

Utkání probíhalo v aktivním tempu i po změně stran. Radost fanouškům v Ďolíčku mohl hned v úvodu druhého dějství udělat další trefou Júsuf a posléze i Jan Matoušek, nicméně oba útočníci selhali v koncovce. Nakonec to byli hosté, kteří se po zásahu Kanakimany v 58. minutě dostali poprvé do vedení. Velkou měrou se na vítězném gólu podílel i David Puškáč, jež narážečku poslal svého burundského spoluhráče přímo před branku.

Hráči Bohemians ani přes velkou aktivitu nedokázali přidat další branku, a na domácí půdě tak zaznamenali třetí prohru v aktuálním ročníku Chance Ligy. V příštím kole si mohou spravit chuť proti posledním Budějovicím, zatímco jejich soupeře čeká utkání se Slováckem.

Autor: Livesport.cz / Radek Svoboda

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomko7

2:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele