základní část, 2. kolo
28.07.2024 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ewerton (© FC Baník Ostrava)

Ewerton si přenesl formu z Evropy i do ligy, v roli žolíka skolil Jablonec

Ostrava zdolala ve druhém kole Chance Ligy na domácí půdě Jablonec 1:0. Formu z evropských pohárů si do utkání se Severočechy přenesl Brazilec Ewerton, jenž chvíli po nástupu z lavičky vsítil jediný gól duelu. Kapitán Baníku se tak v posledních dvou zápasech přímo podílel na čtyřech gólech.

Výsledky Ostravanů v nové sezoně byly jako nebe a dudy. Zatímco v lize Baník nestačil na Bohemians, v rámci druhého předkola Konferenční ligy nadělil arménskému Urartu pět branek. Podobně dobře naladění byli před zápasem i fotbalisté Jablonce, kteří porazili Mladou Boleslav. Na výkonech obou týmů to však v úvodu utkání znát nebylo.

Po mdlém začátku mohl ve 23. minutě nebezpečně zakončovat Tomáš Schánělec, skluzem na poslední chvíli ale ušetřil gólmanovi práci Matúš Rusnák. Nejvíce zaneprázdněný byl v prvním dějství vzhledem k důraznému stylu hry sudí Karel Rouček. Ve 40. minutě se znovu zjevil ve vápně Schánělec, pokus o dorážku byl ale hned zblokovaný. Chvíli nato zahrozil z ojedinělé šance Baník. Přetažený centr vrátil Quadri Adediran hlavou na Abdullahiho Tanka, který byl ale okamžitě v obklíčení obránců, a tak první poločas skončil bez branek.

S výměnou stran došlo ke změnám v ostravském útoku. Na trávník se dostal mimo jiné Ewerton, jenž hned v 53. minutě ukázal všem Baníkovcům svou důležitost. Rychlý protiútok s finální přihrávkou Matěje Šína zakončil Brazilec střelou přes gólmana ke vzdálenější šibenici a domácí vedli 1:0. V 65. minutě se měl Jan Hanuš na pozoru při nebezpečné střele Jiřího Bouly zpoza vápna. Z následného rohu hlavičkoval Uchenna Aririerisim, před brankovou čárou ale pohotově zakročil jeden z obránců. Závěr patřil hostům, ze série šancí ovšem nevytěžili jediný gól.

Ostravané tak úspěšně navázali na vysoký triumf z pohárové Evropy. V dalším ligovém utkání se svěřenci trenéra Pavla Hapala představí 4. srpna v Karviné, Jablonec se o den dříve pokusí doma překvapit Viktorii Plzeň.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele