základní část, 1. kolo
21.07.2024 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jan Bořil (© Slavia Praha)

Heča čaroval, první překvapení ligy jde na účet Slavie. Favorit hrál na Slovácku bez branek

Slovácko se postaralo o první překvapení nového ročníku Chance Ligy, když remizovalo 0:0 se Slavií, která je jedním z největších favoritů na mistrovský titul. Sešívaní v Uherském Hradišti sice neprohráli už dvanáctkrát v řadě, ale pouze s bodem určitě spokojení nejsou. Útočná esa v čele se střídajícím Tomášem Chorým si vylámala zuby na brankáři Milanu Hečovi, jenž potěšil debutujícího kouče Romana Westa i Spartu s Plzní.

Slavia už tři roky čeká na mistrovský titul a do sezony vstoupila s jasným cílem - usednout na trůn pro krále českého fotbalu. Sešívaní nastoupili v Uherském Hradišti v nové sadě černých dresů a tak trochu překvapivě bez nejvýraznější letní posily Tomáše Chorého. V sestavě naopak nechyběl jeho parťák z útoku Mojmír Chytil, jenž v úvodu zápasu postrašil fanoušky Slovácka nepřesným pokusem.

Gólové parametry mělo ve 36. minutě zakončení Matěje Juráska, jehož pokus vytěsnil mimo tyče výborným zákrokem Milan Heča. Svěřenci trenéra Romana Westa, jenž nahradil v létě na pozici hlavního kouče Slovácka Martina Svědíka, odpověděli dalekonosnými pokusy Patrika Blahúta a Michala Trávníka, ale Kinský se nachytat nenechal.

V závěru první půle už se výrazněji tlačila do útoku Slavia. Nejprve napřáhl před vápnem střídající David Zima, jenž nahradil zraněného Tomáše Vlčka, ale gólman domácích se překvapit nenechal. Z pravého křídla pak pálil Lukáš Provod, i tady však Heča vytáhl dobrý zákrok, a tak se skóre do přestávky nezměnilo. Nastavovalo se přitom hned šest minut, když sudí Karel Rouček s pomocí kolegů u videa řešil, komu z domácích udělit žlutou kartu.

Taktická partie pokračovala i po pauze, a tak trenér Slavie Jindřich Trpišovský sáhl v 59. minutě k trojnásobnému střídání. Elixír v podání Tomáše Chorého, nejlepšího střelce Eura Ivana Schranze a také reprezentanta Petra Ševčíka však i přes snahu Pražanů k vedoucí brance nevedl. Třeba i proto, že v 63. minutě parádní hlavičku Bořila vytáhl zákrokem zápasu nad břevno Heča.

V závěru zápasu tlak Slavie sílil, Slovácko se z hlubokého bloku dostávalo jen ojediněle. V 79. minutě zvládl Heča další kritický moment, když se po centru dral do souboje Chorý, ale gólman Slovácka stihl plácnout do míče a nebezpečí odvrátil. A protože Pražané nedotlačili míč do sítě ani z dalších situací, skončil zápas 0:0.

Autor: Livesport.cz / René Machálek

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
Alan

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
fcb+mufc

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele