základní část, 10. kolo
28.09.2024 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Marek Havlík (© FC Slovácko)

Slovácko ukončilo domácí bídu a dvěma góly skolilo Karvinou

Fotbalisté Slovácka porazili v 10. kole Chance Ligy 2:1 Karvinou. Navíc se jim podařilo prolomit střelecké trápení, dosud se doma v sezoně trefili jen jednou. Celek z jihu Moravy nepoložila ani červená karta pro střelce jeho úvodní branky Stanislava Hofmanna. Slezané totiž ještě do poločasu šli sami do deseti a po změně stran se o nakonec rozhodující trefu postaral Marek Havlík.

Zatímco hráči moravského celku zaostávali po odchodu Martina Svědíka za očekáváním a s pouhými čtyřmi vstřelenými góly se před zápasem krčili ve skupině o záchranu, trenérská změna na druhé straně zatím nesla ovoce. Martin Hyský totiž se svými svěřenci v posledních čtyřech duelech nasbíral hned osm bodů a vystoupal s nimi až na devátou příčku.

Tuto prachbídnou statistiku se povedlo Slovácku vylepšit už na konci úvodní desetiminutovky, když se na roh Michala Trávníka nejvýše vyšrouboval Hofmann a kuriózně umístěnou hlavičkou o zem poslal balon přesně k zadní tyči. O pár minut později se na křídle uvolnil Amar Memič a odcentroval, bývalému hráči domácích Filipu Vechetovi ovšem scházelo ke skórování několik centimetrů. Teprve 21letý útočník byl středem pozornosti také ve 23. minutě, kdy napadal pomalu rozehrávajícího Hofmanna, který jej nešťastně trefil do holeně a po přezkumu u videa se autor úvodní branky zápasu musel poroučet do sprch.

Slezané mohli početní výhodu přetavit ve vyrovnání ve 45. minutě, když centr z levé strany propadl k Davidu Plankovi, jenž pálil těsně nad bránu. Ještě před odchodem do kabin ovšem zastavil Jaroslav Svozil nebezpečně se rozvíjející akci Slovácka a sudí byl nucen i zde udělit červenou kartu. Síly tak byly rázem opět vyrovnány.

Navzdory tomu to po změně stran vypadalo, že se na trávník vrátilo jen jedno mužstvo, a to z Karviné. Hosté byli na balonu naprosto dominantní a po hodině hry začaly z jejich převahy vznikat také šance. Nejprve Vecheta našel ve vápně Giannise-Fivose Botose, proti němuž ovšem včas vyrazil Milan Heča a jeho ránu vyrazil. Přestože na hřišti v těchto chvílích vládli karvinští, ve druhé půli se jako první střelecky prosadilo Slovácko. Pohlednou akci hráčů v modrém vyšperkoval Merchas Doski přesným míčem do vápna na Havlíka, jenž zavzpomínal na gólově bohatou minulou sezonu a zblízka prostřelil Jakuba Lapeše.

V závěrečných minutách zápasu sice ještě snížil hostující Kahuan Vinícius, na vyrovnávací branku už se však Karviná nezmohla. Domácí se ještě před reprezentační pauzou představí 5. října na půdě Českých Budějovic, zatímco Slezané ve stejný den přivítají Hradec.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
Alan

0:2 vecheta 2x

Reagovat
Tomko7

2:1

Reagovat
Lukáš Krejzar

4:2

Reagovat
fcb+mufc

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele