základní část, 7. kolo
31.08.2024 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Luboš Kozel (© FK Jablonec)

Jablonec bodoval na Slovácku potřetí v řadě. Domácím ve výhře zabránilo břevno

Hráči Slovácka natáhli domácí neporazitelnost v aktuálním ročníku Chance Ligy. Jablonečtí přišli o sérii dvou venkovních vítězství v řadě a po bezbrankové remíze si na sever Čech odvezli bod. Největší příležitost zápasu sedmého kola přišla krátce před poločasovým hvizdem, kdy Patrik Blahút nastřelil břevno.

Sobotní odpoledne svedlo k souboji Slovácko proti Jablonci v rámci sedmého kola Chance Ligy. Domácí celek hájil dosavadní neprůstřelnost na domácím stadionu a Jablonečtí sérii dvou vítězství na venkovní půdě.

Slovácko vstoupilo do zápasu aktivně, již v sedmé minutě pořádně zatopilo jablonecké defenzivě. Nejprve si navedl do pokutového území Vlasij Siňavskij míč na pravačku, ale jeho pokus byl zablokován. Následně přišel z levé strany centr Marka Havlíka, ale ten našel pouze připravenou hlavu Nemanji Tekijaškiho.

Vzápětí se na druhé straně o slovo přihlásil David Puškáč, který po přihrávce Dominika Hollého zakončoval z otočky, jeho pokus projel kolem pravé tyče domácí branky do zámezí. Slibnou příležitost si ale Jablonečtí vypracovali na přelomu 20. a 21. minuty, kdy Bienvenue Kanakimana poslal z pravé strany prudký centr, který Michal Kohút srazil těsně nad břevno.

Největší příležitost prvního poločasu si připravili Jihomoravané, konkrétně Patrik Blahút, jenž vypálil z hranice pokutového území, ale jeho razantní projektil zastavilo břevno.

Druhá část nabídla vážnou situaci již ve 48. minutě, kdy se k hlavičce vyšrouboval Jakub Martinec, ale mířil mimo tři tyče. Okamžitě na druhé straně se o slovo přihlásil Michael Krmenčík, který hlavou těsně minul vzdálenější tyč.

Stoprocentní příležitost přinesla 74. minuta, kdy se k zakončení probojoval Puškáč, nicméně Milan Heča míč skvěle vyrazil. K další domácí nule mu poté odkopem ještě vypomohl Gigli Ndefe.

Nerozhodný výsledek potvrdil nelichotivou bilanci Slovácka proti Severočechům. Jihomoravané ovládli jediné z posledních sedmi vzájemných klání. Svěřenci trenéra Luboše Kozla po reprezentační přestávce přivítají na Střelnici České Budějovice. Slovácko jede na půdu Dukly.

Autor: Livesport.cz / Jakub Špaček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomko7

1:1

Reagovat
kecipep

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele