Další články

Odskočí Slavia Spartě na šest bodů? Jedenácté kolo Chance Ligy vyvrcholí nedělním derby

Vrcholem nadcházejícího 11. kola první fotbalové ligy bude nedělní derby mezi vedoucí Slavií a obhájcem titulu Spartou, mezi nimiž je tříbodový rozdíl. Obě pražská "S" před jedním z magnetů sezony nejvyšší soutěže v evropských pohárech remizovala.

Hráčem měsíce v lize je Diouf, trenérem Trpišovský rovněž ze Slavie

Vítězem ankety o hráče měsíce první ligy se za září stal bek El Hadji Malick Diouf z pražské Slavie. Zástupce lídra nejvyšší soutěže uspěl i mezi trenéry, koučům podruhé za sebou kraloval Jindřich Trpišovský.

Absolutně nejtěžší zápas, říká o derby komentátor Jan Homolka

První derby pražských "S" v této sezoně, v pořadí už 312. v dějinách, je tady. Velký fotbalový šlágr uvidí v neděli diváci v Edenu a do utkání půjde z první příčky ligové tabulky tentokrát Slavia. Jaký bude duel, který rozděluje fanoušky po celém Česku?

Solil si po faulu nezahraje čtyři zápasy, Pilař přijde o tři utkání

Pardubický Tomáš Solil si po faulu na teplického Roberta Jukla nezahraje čtyři soutěžní utkání. Václav Pilař z Hradce Králové dostal za nedovolený zákrok proti jabloneckému Sebastianu Nebylovi třízápasový trest.

Derby mezi Slavií a Spartou bude podruhé v kariéře řídit rozhodčí Szikszay

Nedělní šlágr 11. kola první ligy mezi Slavií a Spartou bude řídit rozhodčí Ladislav Szikszay. Pětatřicetiletý sudí bude mít v nejvyšší soutěži na starost pražské derby podruhé v kariéře.

Kliment bude spokojený s patnácti góly. Nechci si ukousnout nějaký velký krajíc, říká

Olomouci náramně vyšel vstup do nové sezony ligy a potvrdila to i v posledním kole, kdy dokázala na Letné zvítězit nad Spartou 3:2. Její tahoun, už devítigólový Jan Kliment (31), u toho na hřišti kvůli trestu za žluté karty nebyl, i tak si výhru nad účastníkem Ligy mistrů pořádně užil.

Bundesliga podle mě patří mezi top tři soutěže. Stuttgart bude těžší soupeř než Salcburk, nepochybuje Friis

Trenér Sparty Lars Friis před druhým utkáním ligové fáze Ligy mistrů ve Stuttgartu na tiskové konferenci přiznal, že si neumí vychutnat přítomný okamžik, přestože Pražané startují v elitní soutěži po 19 letech. Na stadion německého celku se Liga mistrů vrátí poprvé od února 2010.

Gól není zločin: Sparta už není neporažená, problémy má i Plzeň. Česká liga vévodí Evropě

Chance Liga se o víkendu zalila do rudé barvy. A to kvůli neukázněnosti fotbalistů a nekompromisního jednání rozhodčích. Devět červených karet pro hráče a jedna navrch pro trenéra. Taková je bilance 9. kola. Úřadujícím mistrům ze Sparty ani krátká přesilovka nestačila na bod doma s Olomoucí. Rudí se zmohli v nastaveném čase jen na snížení na konečných 2:3 a Letná přišla o dlouhou sérii bez porážky.

Komise rozhodčích posvětila červené karty. Na Spartě se nemělo tolik nastavovat

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR posvětila tři červené karty v 10. kole první ligy. Sudí podle ní správně vyloučili plzeňského Lukáše Červa, Stanislava Hofmanna ze Slovácka i pardubického Tomáše Solila. Komise zároveň vytkla rozhodčímu Ondřeji Berkovi, že v zápase Sparty s Olomoucí nastavil až příliš mnoho nad rámec avizovaných sedmi minut.

Trpišovský vylepšil trenérský rekord v počtu získaných bodů, odskočil Radovi

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský vylepšil trenérský rekord v počtu získaných bodů v historii samostatné ligy. Vítězstvím ve vršovickém derby na hřišti Bohemians 1905 (4:0) odskočil Petru Radovi z Dukly. Trpišovský drží rekord ještě v pěti dalších kategoriích, jež oficiální web soutěže eviduje.

Provod po výhře nad Bohemians: Zápasy v Ďolíčku jsou složité, ale věřili jsme, že navážeme na formu

Lukáš Provod ze Slavie po výhře 4:0 na hřišti Bohemians 1905 přiznal, že jednoznačný průběh vršovického derby ho samotného překvapil. Řekl to na tiskové konferenci po dnešním utkání 10. kola nejvyšší soutěže. Podle sedmadvacetiletého záložníka lídrovi tabulky pomohla nejen aktuální forma, ale i ztráty největších rivalů Sparty a Plzně.

Chance Ligu ovládly červené karty: Vyloučen byl druhý nejvyšší počet hráčů

Uplynulé 10. kolo první ligy přineslo druhý nejvyšší počet červených karet v historii soutěže. Rozhodčí v osmi zápasech vyloučili devět hráčů, pouze v devátém dějství sezony 1995/96 jich potrestali předčasným odchodem do kabin deset. Červenou kartu navíc v sobotu dostal i pardubický trenér Jiří Saňák.

Chance Liga - souhrn 10. kola: Slavia se osamostatnila na prvním místě

Slavia ovládla vršovické derby s Bohemians 1905 a na čele tabulky má tříbodový náskok před Spartou, která v předehrávce nečekaně podlehla Sigmě Olomouc. Druhou po sobě jdoucí ztrátu připisuje Plzeň, tentokrát po remíze s Mladou Boleslaví. Baník zvládl souboj s Českými Budějovicemi, doma naplno bodovaly také Slovácko a Jablonec.

Rozhodčí? Není v mojí kompetenci to komentovat, prohlásil Saňák

Tři červené karty na hřišti, jedna pro trenéra Jiřího Saňáka. Zápas Pardubic s Teplicemi nabídl nevídaný mariáš, ze kterého nakonec těžili hosté, kteří po gólu z penalty vyhráli 1:0.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele