32. kolo
04.05.2024 15:30 CET
5 : 1
(4:1)

Reportáž

Marco Reus (© AFP)

Premiérový start Koubka se proměnil v horor, mezi náhradníky BVB zářil loučící se Reus

Výrazně obměněná sestava Dortmundu, v níž v porovnání se semifinálovým soubojem Ligy mistrů zůstal stejný pouze brankář, hravě porazila ve 32. kole Bundesligy Augsburg 5:1. Tomáš Koubek, jenž nastoupil v aktuálním ročníku německé nejvyšší soutěže vůbec poprvé, inkasoval hned ve čtvrté minutě po šťastné teči Youssoufy Moukoka. Ten se sice ještě do přestávky trefil znovu, největší ovace ovšem sklidil jeho o poznání zkušenější spoluhráč Marco Reus, který dohromady zapsal jeden gól a dvě asistence. Legenda týmu přitom několik desítek hodin před utkáním oznámila, že po sezoně v klubu končí.

Borussia středečním triumfem nad PSG nejenže nakročila do letošního finále Ligy mistrů, zároveň také definitivně potvrdila místenku v příštím ročníku stejné soutěže i pro pátý nejlepší celek Bundesligy. Vzhledem k tomu, že černožlutí už nemohli skončit hůře než právě na této příčce, jejich duel s Augsburgem se dal označit za generálku před klíčovou odvetou ve Francii.Trenér Dortmundu Edin Terzič tedy do souboje vyslal oslabenou jedenáctku. Před odvetou s PSG nechal odpočívat největší hvězdy, a v základní sestavě se tak poprvé po třech letech objevil Mateu Morey Bauzá, vůbec první start zažil 17letý tahoun mládežnického týmu Kjell Watjen.

Risk s náhradníky se ale vyplatil. Už ve čtvrté minutě rozjásal domácí fanoušky Moukoko, který šťastně tečoval odražený míč hostujícího obránce Felixe Uduokhaie. Svým 12. zásahem v sezoně zvýšil vedení Die Schwarzgelben Donyell Malen, jenž po přihrávce Jamieho Bynoe-Gittense zakončil hlavou do brány Bavorů. Ve 29. minutě definitivně odstartoval gólový ohňostroj Moukoko, na kterého navázali Rubén Vargas a Reus.

Ve druhém dějství si na další změnu skóre museli fanoušci v Signal Iduna Parku počkat až do 64. minuty, kdy síť po Reusově přihrávce rozvlnil Felix Nmecha. Končící legenda BVB následně neproměnila tutovou šanci, ve které ho vychytal Koubek, jenž v základní sestavě Augsburgu nastoupil tento rok poprvé. Další možnosti upravit skóre už ofenzivní hvězdy černožlutých nevyužily.

Dortmund tedy podle očekávání zvítězil a na nejdůležitější duel sezony v Paříži se naladil správným způsobem. Po střetu s PSG si černožlutí střihnou předposlední ligový zápas sezony, když 11. května zavítají do Mohuče. Augsburg o den dříve přivítá Stuttgart.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele