32. kolo
04.05.2024 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Kolína nad Rýnem (© AFP)

Achillova pata Kolína se naplno projevila i v klíčovém duelu o setrvání v Bundeslize

Kolín remizoval ve 32. kole Bundesligy na vlastní půdě s Freiburgem 0:0. Domácí byli po celé klání jednoznačně lepším týmem, jenže výraznou střeleckou převahu nedokázali přetavit v přesný zásah, čímž potvrdili pozici nejméně produktivního celku soutěže. Die Geissböcke tak dva zápasy před koncem ročníku ztrácí alespoň na barážovou příčku čtyři body a v případě nepříznivých nedělních výsledků přijdou o naději na záchranu úplně.

Výkony bádenského celku sice měly k ideálu daleko, vzhledem k výsledkům německých týmů v Evropě a obsazení domácího poháru však Freiburg stále živil více než reálnou naději na kontinentální fotbal. K tomu mu mohla dopomoct také případná výhra nad sestupem ohroženým Kolínem. Osud Kozlů by byl v případě porážky a souhry dalších výsledků definitivně zpečetěn.

Do utkání však vstoupili lépe právě domácí. Hned ve třetí minutě se do nadějné pozice dostal Linton Maina, z hranice vápna ale těsně minul. Po bezmála 20 minutách hry nebezpečně tečoval střelu zpoza vápna Eric Martel, jenže brankář Noah Atubolu jeho pokus zneškodnil. Ve zbytku poločasu připomínala hra obou týmů spíše boj ve středu hřiště s minimem vytvořených šancí na obou stranách.

Začátek druhé půle nabídl stejný scénář. První šanci diváci viděli po 10 minutách, když pálil z hranice vápna záložník Martel. Trenér domácích Timo Schultz poslal do hry čerstvé hráče a i díky tomu Kozlové postupně navyšovali tempo hry. V 67. minutě si však nepohlídali zadní vrátka a po centru mohl otevřít skóre Lucas Höler, který ale bránu Marvina Schwäbeho těsně minul.

O necelých pět minut později se do největší šance domácích dostal Faride Alidou, toho ovšem skvěle vychytal Atubolu. Die Geissböcke si v závěru dokázali vytvořit tlak, potřebný gól ale nevstřelili.

Utkání tedy vyústilo v remízu, která nenahrává ani jednomu z celků. Kolín bude hrozbu sestupu znovu odvracet 11. května s Unionem Berlín a Freiburg ve stejný den narazí na Heidenheim.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele