32. kolo
05.05.2024 19:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Jonathan Burkardt (© AFP)

Mohuč nevyužila zaváhání Unionu a po remíze s Heidenheimem zůstává na barážové pozici

Fotbalisté Mohuče remizovali ve 32. kole Bundesligy na hřišti Heidenheimu 1:1. Důležitý okamžik utkání přišel ve 37. minutě a postaral se o něj perfektní placírkou z voleje nejlepší střelec The 05ers Jonathan Burkardt. Branka mladého Němce se však jako vítězná neukázala, neboť za domácí kontroval po změně stran Tim Kleindienst. Carnival Club i tak prodloužil sérii bez porážky na číslo sedm a přiblížil se 15. Unionu Berlín, na jehož záda nyní dýchá z barážové pozice s odstupem jednoho bodu.

Bundesliga v letošní sezoně přinesla spoustu překvapení a jedním z nich je i klub z okresu Heidenheim. Nováček tohoto ročníku se pohybuje v poklidném středu tabulky a v případě dobrých výsledků v závěrečných zápasech může pokukovat po evropské scéně. Opačné problémy řešila Mohuč, která sice šest duelů v řadě neprohrála, ale stále se nachází v zóně sestupu.

Úvodní dějství se neslo ve znamení taktického boje. Mohuč si hlídala postavení a nedovolila Heidenheimu vyrazit do nějakého nebezpečného protiútoku. Přesto se na sklonku úvodní půlhodiny k míči dostal Kleindienst, branku však minul. Z prvního gólu se tak radovali příznivci hostujícího celku. Do centru Anthonyho Caciho vložil nohu Burkardt a překonal Kevina Müllera. Díky jeho přesné mušce tak šli Die Nullfünfer do šaten s jednobrankovým náskokem.

O první vzrušení druhého dějství se postaral záložník Heidenheimu Eren Dinkci, který postupoval sám na Robina Zentnera. Brankář Mohuče však využil svých rozměrů a střelu zachytil. Domácí se nakonec přece jen dočkali. Asi nejaktivnější hráč domácích Kleindienst využil v 65. minutě perfektního centru Omara Haktaba Traorého a hlavičkou překonal Zentnera. Před dalším inkasovaným gólem z hlavy Patricka Mainky zachránila německého gólmana tyč. Vítězství na stranu svěřenců Bo Henriksena mohl strhnout rychlý Burkardt, ale brankář Müller mu obětavě skočil pod nohy a odmítl změnu skóre.

Mohuč tak navázala na dobré výkony a s ligovým nováčkem uhrála remízu. V příštím duelu zabojuje o udržení v těžkém utkání, když 11. května doma přivítá Dortmund, Heidenheim ve stejný den zamíří do Freiburgu.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele