34. kolo
18.05.2024 15:30 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Zklamaný Julian Chabot (© AFP)

Heidenheim zpečetil fantastickou nováčkovskou sezonu sesunutím Kolína do druhé ligy

Hráči Heidenheimu porazili v závěrečném 34. kole Bundesligy Kolín nad Rýnem 4:1. K úspěchu celku, který kroutil svou vůbec první sezonu v nejvyšší německé soutěži, zavelel dvěma rychlými trefami Eren Dinkci. Kozly potkal podobný osud i v minulém utkání, tentokrát ovšem velkolepý obrat nezaznamenali, naopak inkasovali ještě další dvě branky. Vysokou porážkou v Bádensku-Württembersku tak stvrdili svůj přesun do nižší ligy.

Heidenheim dohrával svou první bundesligovou sezonu ve velkém stylu. Z posledních osmi duelů prohrál jediný, přičemž zlatým hřebem povedeného období se stal skalp Bayernu zkraje dubna. Kolín dělilo o uplynulém víkendu jen několik minut od pádu do druhé ligy, pohádkový závěr mu však vykřesal jiskřičku naděje. Alespoň do baráže by ho nicméně poslalo jen vítězství doplněné domácí prohrou Unionu s Freiburgem. Roli by pak navíc hrálo i celkové skóre.

Kozlové vstoupili do utkání podobně jako proti Unionu, když hned v úvodu inkasovali. V 16. minutě si na hranici pokutového území převzal balon Dinkci a ranou, kterou nešťastně tečoval jeden z obránců Kolína, otevřel skóre. Stejný útočník udeřil podruhé o šest minut později poté, co po pěkné samostatné akci propálil gólmana Kolína střelou k levé tyči. Dominantní Heidenheim soupeře nadále přehrával. Ve 36. minutě navíc odskočil na třígólové vedení, když se z obtížné pozice prosadil ranou z hranice šestnáctky k levé tyči Kevin Sessa.

Po změně stran Kozlové svou hru výrazně zlepšili. Drželi míč častěji na kopačkách a vytvářeli si nebezpečné příležitosti. V 64. minutě se jim podařilo snížit, když Rasmus Carstensen našel v pokutovém území Steffena Tiggese, jenž z bezprostřední blízkosti hlavou rozvlnil síť. Kolínu se na snižující branku nepodařilo navázat a v 79. minutě opět prohrával o tři góly. Parádní střelou z úctyhodné vzdálenosti do levého horního růžku se prosadil Jan-Niklas Beste.

Kolín tak nesplnil ani svou část úkolu a porážkou stvrdil sestup do druhé ligy. Heidenheim zakončil premiérovou sezonu mezi německou smetánkou v horní polovině tabulky.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele