semifinále - 1. zápasy
22.05.2024 18:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Hráči Excelsioru (© AFP)

Excelsior první krok zvládl a z Den Haagu si veze těsnou výhru

Excelsior jen vinou horšího skóre spadl do nevyzpytatelné baráže a čeká ho nelehký úkol v boji o udržení prvoligové licence, nicméně úvodní duel semifinálové části mu díky skvělému začátku vyšel. Rotterdamský celek totiž i přes odpor soupeře v závěru zápasu zvítězil v Den Haagu nejtěsnějším poměrem 2:1 a vykročil tedy tou správnou nohou za postupem do finálové fáze.

ADO jako druholigový tým začalo nebojácně a v úvodních dvanácti minutách si vytvořilo hned dvě solidní příležitosti. Do vedení se mohlo dostat krátce po úvodním hvizdu, avšak nebezpečná střela Henka Veermana proletěla těsně nad horní tyčkou. O pár minut později zahrozil také Siereveld, avšak jeho hlavičku směřující doprostřed branky zlikvidoval pozorný brankář Van Gassel.

Nicméně hosté z ničeho nic udeřili ze své první vážnější akce po čtvrthodině hry. Gólový účet otevřel marocký špílmachr Couhaib Driouech, jenž se po zpětné přihrávce Parrotta i v obležení několika protihráčů dostal k zakončení a jeho tečovaná střela se štěstím zapadla k pravé tyči. Neuběhlo ani dalších sedm minut a Excelsior zvýšil svůj náskok, když Lance Duijvestijn po pobídce aktivního Driouecha vůbec na nic nečekal a z první uklidil balón do bližšího spodního růžku.

Domácí se v následujícím průběhu snažili skórovat, ale dlouhou dobu se k ničemu nedostávali. Avšak v 71. minutě se přeci jen dočkali kýženého snížení, jelikož Henk Veerman se po nadýchaném pasu Ideha opřel do míče z voleje a svou pohotovou ranou zavěsil k vzdálenější konstrukci. Den Haag se pak dokonce tlačil za vyrovnáním, jenže nebezpečný projektil Van Mieghema bravurně zlikvidoval Van Gassel, a výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele