8. kolo
19.10.2024 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Thiago Mota (© Profimedia)

Oslabené Lazio padlo po vlastním gólu v závěru s Juventusem, ten se posunul do čela

Juventus získal v Serii A další tři body, když díky vlastní brance Maria Gily ze závěru duelu porazil na Allianz Stadium Lazio 1:0. Díky tomu navíc udržel ligovou neporazitelnost a v tabulce se díky lepšímu skóre posunul do čela před Neapol.

Turínský celek se v dosavadním průběhu Serie A prezentoval solidními výkony a vynikající defenzivou, která v úvodních sedmi kolech inkasovala pouze jednou. Na druhé straně však stálo Lazio, které mělo po Interu a Atalatně nejvyšší počet vstřelených ligových branek - 14, což naznačovalo, že půjde o těžkou zkoušku defenzivy Staré dámy. V prvním poločase však Juve nemělo se svým soupeřem problémy, i když si kromě pokusů Federica Gattiho a Dušana Vlahoviče samo nedokázalo vytvořit mnoho šancí.

Nejdůležitější moment úvodního dějství přišel v jeho polovině. Když se Pierre Kalulu řítil na branku, Alessio Romagnoli jej zřejmě na hranici pokutového území podrazil, a přestože rozhodčí Juan Luca Sacchi nejprve nechal hru pokračovat, nakonec ji po upozornění VAR přerušil. Po výletu k monitoru středního obránce Lazia vyloučil, a Juventus tak měl více než dvě třetiny hrací doby na to, aby zúročil svou početní převahu.

Po přestávce byli domácí nebezpečnější a kolem 60. minuty si vypracovali dvě obrovské šance. Nejprve Vlahovič z bezprostřední blízkosti trefil brankovou konstrukci a poté Douglas Luiz v pokutovém území hlavičkoval těsně vedle tyče po přihrávce střídajícího Timothyho Weaha. V dalším průběhu zápasu Lazio čelilo stále se zvyšujícímu tlaku. V defenzivě však zůstávalo kompaktní a organizované. Vlahovičův pokus navíc zlikvidoval brankář Ivan Provedel.

Nakonec potřeboval Juventus kousek štěstí, aby prolomil nerozhodný stav. Juan Cabal nacentroval do nebezpečného prostoru, ale než se k zakončení dostali jeho spoluhráči, uklidil míč do vlastní branky Gila. Lazio se v závěru ještě snažilo vyrovnat, nicméně jeho nevýhoda jednoho muže v poli byla znát. Díky tomuto výsledku se svěřenci Thiaga Motty posunuli do čela tabulky, i když Neapol má své utkání ještě před sebou. Lazio je s tříbodovou ztrátou páté.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele