35. kolo
04.05.2024 18:00 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Procitnutí spícího ostrostřelce Lazia znehodnotila v Monze podřimující defenziva

Lazio si zkomplikovalo závod o Ligu mistrů, když ve 35. kole Serie A remizovalo na hřišti Monzy 2:2. Skóre otevřel v 11. minutě Ciro Immobile, jenž se na střelecké listině objevil v italské soutěži poprvé od začátku února. Po změně stran však začal úřadovat Milan Djurič. Na úvodní trefu domácího útočníka ještě díky velké chybě Brianzoli v rozehrávce dokázali Le Aquile reagovat a vrátit se na chvíli do vedení, v nastavení však bosenský fotbalista přesnou hlavičkou rozhodl o dělbě bodů.

Závěr sezony se v Monze zvrhnul v přehlídku nepříznivých výsledků, a v táboře Lombarďanů se tak začínalo schylovat k zopakování 11. příčky z minulé sezony. Obhajoba postu vicemistra už naopak byla ze hry v případě Lazia, na čemž nic nezměnila ani třízápasová vítězná série. Orli nalezli svou motivaci alespoň v prokousání se do dalšího ročníku jakéhokoliv z evropských pohárů, zcela mimo přitom nebyla ani Liga mistrů.

Římský favorit sklidil ovoce za aktivní vstup do zápasu po 11 minutách hry. Dělovku Daičiho Kamady vytěsnil Michele Di Gregorio pouze na břevno, od kterého se balon odrazil příhodně pro Immobileho a ten poslal Lazio do vedení. Sympaticky hrající Monza po inkasované brance zvýšila obrátky a vytvořila si mírnou územní převahu. Tu mohl přetavit ve vyrovnání šest minut před pauzou středopolař Warren Bondo, jenže hlavičkou z dobré pozice těsně minul.

Po změně stran sledovali diváci na stadionu Brianteo atraktivní podívanou. To potvrdil po hodině hry domácí křídelník Andrea Colpani, jenž ale po famózním sólu tváří v tvář Christosu Mandasovi zazmatkoval a místo zakončení volil dlouhou kličku a nepřesný centr. Řecký gólman Biancocelesti hrál důležitou roli také v 75. minutě, kdy vyrazil hlavičku Mattea Pessiny pouze ke kopačkám Djuriče, jenž dorážkou do poloodkryté branky vyrovnal. Osm minut nato chyboval v rozehrávce Giulio Donati, čehož využil Matías Vecino, který v situaci jeden na jednoho s Di Gregoriem volil přesné zakončení po zemi. Tříbodový zisk pro hostující celek to ovšem neznamenalo, protože v závěrečném nastavení razantní hlavičkou opět srovnal dlouhán Djurič.

Monza tak na premiérový prvoligový skalp Orlů nedosáhla a získala bod. V příštím kole se představí 13. května na hřišti Fiorentiny, Lazio přivítá o den dříve Empoli.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele