2. kolo
24.08.2024 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Heung-min Son (© AFP)

Tottenham napravil před vlastními fanoušky zaváhání v Leicesteru a smetl Everton

Tottenham napravil zaváhání z prvního kola a na domácí půdě přejel Everton 4:0. Hosté, kteří prožívají mizerný start do sezony, nevyhráli nad Spurs už po osmé v řadě.

Everton v prvním kole doma nestačil na Brighton vysoko 0:3, teď ho čekal velmi těžký zápas na horké půdě Tottenhamu. Ani domácí s prvním zápasem nemohli být spokojení, remíza s navrátilcem z Leicesteru určitě nebyla uspokojivým výsledkem.

Tottenham jakoby tušil, že je co napravovat a vlétl do zápasu se vší parádou. Jen během první čtvrthodiny musel hostující brankář Jordan Pickford třikrát zasahovat, ani tak prvnímu gólu nezabránil. Dejan Kulusevski na hranici pokutového území přihrál Yvesi Bissoumovi, který po návratu do klubu ihned vstřelil první branku.

Pickford sice několikrát v úvodu dobře zasáhl, za druhým gólem domácích ovšem stojí jeho podpis. Špatným zpracováním dovolil Heung-Min Sonovi míč ukrást a poslat do odkryté branky. Karamelky se pokoušely odpovědět ještě v prvním poločase, pevná obrana Londýňanů ale snížení nepovolila.

Spurs ve druhém poločase značně polevili. Bezzubý útok donutil kouče Evertonu Seana Dycha sáhnout po střídání, ani čerstvé posily však plamen naděje nezažehly. Naopak Cristian Romero zcela uzemnil hostující celek hlavičkou po rohu Jamese Maddisona. Zkázu Evertonu dokonala dvojice Micky van de Ven a Heung-Min Son. První jmenovaný vysunul jihokorejského střelce, který svým druhým gólem odpoledne završil útočné představení domácích.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (1)

Přidat komentář
Amon

Vicario - Porro, Romero, Van de Ven, Udogie - Bissouma, Bergvall, Maddison - Kulusevski, Solanke, Son

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele