5. kolo
21.09.2024 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Oslavující Brennan Johnson a Dominic Solanke (© AFP)

Tottenham se vrátil na vítěznou vlnu, doma porazil Brentford 3:1

Tottenham Hotspur porazil Brentford teprve potřetí za posledních sedm setkání, když doma zvítězil 3:1. Včely tak v této sezoně nejvyšší anglické soutěže nezískaly venku ještě ani bod.

Yoane Wissa potřeboval pouhých 20 vteřin, aby minulý týden otevřel skóre utkání Brentfordu s Manchesterem City, a další tři vteřiny navrch mu stačily k tomu, aby načal gólovou akci také v anglické metropoli. Bryan Mbeumo předvedl nádherný volej do horního rohu poté, co navázal na přihrávku Keana Lewise-Pottera - proti Tottenhamu se trefil už potřetí v řadě. Domácí se ale rychle vrátili do hry prostřednictvím Dominica Solankeho, který ještě v úvodní desetiminutovce dorazil pokus Jamese Maddisona a otevřel si střelecký účet v dresu Spurs.

Svěřenci Angeho Postecogloua začali dominovat a Brennan Johnson sice nejprve poslal svou ránu jen těsně mimo vzdálenější tyč, o chvíli později už ale Velšan přesným pokusem dokonal obrat hráčů v bílém. Náskok domácích málem rychle zahodil Guglielmo Vicario, jehož obral Fábio Carvalho a italský brankář pak musel horko těžko zasahovat proti Mbeumovi.

Tottenham v prvním poločase zaznamenal neuvěřitelných 17 střel a ani ve druhém nejevil známky zpomalení, když Mark Flekken pohotově vyběhl z brankové čáry a nejprve z bezprostřední blízkosti vychytal střelu Dejana Kulusevského a poté Solankeho. Brentford však stále hrozil z protiútoků, když Vicario znovu dobře zabránil ve skórování Mbeumovi.

Včely málem vyrovnaly díky Kevinu Schademu, jeho hlavičku ale vyškrábl ven Vicario. Ten měl mimo jiné velké štěstí, neboť v jednu chvíli viditelně zahrál rukou mimo své pokutové území, což uniklo pozornosti hlavního rozhodčího.

Následně Spurs zpečetili vítězství, když Maddison přehodil Flekkena poté, co ho uvolnil Son Heung-min, a kapitán klubu si připsal druhou asistenci zápasu. Postecoglou bude rád, že se po nedělní porážce se severolondýnským rivalem Arsenalem vrátil na vítěznou vlnu, zatímco tým Thomase Franka stále nezískal bod mimo domov, i když předtím odehrál těžké zápasy s Liverpoolem a City.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pepesma

snad 3:1. Pojistka minutu před koncem z protiútoku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele