3. kolo
01.09.2024 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Alexander Isak (© AFP)

Tottenham dostal lekci z produktivity, domácí fanoušky poslal do euforie Isak

Newcastle využil v rámci třetího kola Premier League výhody domácího prostředí k výhře 2:1 nad Tottenhamem. Po první půli šly Straky do kabin s jednogólovým náskokem zásluhou Harveyho Barnese. Dominující Spurs poté zaslouženě vyrovnali díky vlastní brance Dana Burna z 56. minuty, lekci z produktivity nakonec udělil hostům Alexander Isak. Newcastle tak vyhrál dva ze tří zápasů v nové sezoně nejvyšší anglické soutěže.

Magpies si chtěli zopakovat loňskou demolici Spurs v poměru 4:0, začali tedy aktivně a Isak brzy nebezpečnou křížnou střelou orazítkoval břevno. Domácí však v aktivitě zastavila dlouhá přestávka, během níž došlo ke změně asistenta rozhodčího, a Spurs tak dostali příležitost se nadechnout.

Nová posila Tottenhamu Wilson Odobert promarnil jasnou příležitost, když přestřelil břevno. Poté Nicka Popea dvakrát prověřil Pape Matar Sarr, který se pokoušel o střely z dálky. Tlak hostů však byl utnut nečekaným gólem domácích. Rychlé vhazování z levé strany zvýhodnilo Lloyda Kellyho, ten centrem do vápna našel Barnese, který míč skvěle poslal do vzdálenějšího rohu.

Hosté do druhého poločasu vstoupili jako vyměnění a hned v úvodu trefil břevno Odobert. Vyrovnání přišlo v 56. minutě, když Pope vyrazil střelu Jamese Maddisona přímo do Johnsona, jehož následný pokus si do vlastní sítě srazil Burn. Newcastle se snažil zareagovat příchodem Sandra Tonaliho, který se objevil v lize poprvé od listopadu 2023 po dlouhém zákazu.

Newcastle v závěru potrestal Spurs za jejich nevyužité šance. Josh Murphy si našel prostor k odpoutání se od obrany, následně se dostal do pokutového území. Tam přistrčil míč Isakovi, jenž poslal svůj tým do vedení. Spurs již nedokázali odpovědět, a tak tři body zůstaly v St James' Parku.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele