6. kolo
29.09.2024 17:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Dominic Solanke (© Tottenham Hotspur)

Manchester United doma utrpěl další třígólový příděl, tentokrát od Tottenhamu

Manchester United prohrál v šestém kole Premier League před zraky vlastních fanoušků s Tottenhamem 0:3. Rozhodující zásah přišel z kopačky Brennana Johnsona již ve třetí minutě, v závěru první půle navíc uviděl červenou kartu Bruno Fernandes. Erik ten Hag tak znovu nedokázal ukoučovat výhru a jeho tým se nachází na 12. příčce. Trenérem United přitom je již třetí sezonu, během jeho štace přišli hráči za více než 660 milionů eur.

Spurs do utkání vstoupili agresivně a odměnou jim byl už ve třetí minutě svižný výpad Mickyho van de Vena, který začal na vlastní polovině a vyvrcholil přesnou přihrávkou napříč vápnem na Johnsona. Ten se na zadní tyči nemýlil, díky čemuž skóroval počtvrté v řadě. James Maddison a Dejan Kulusevski pak skvěle navázali na pozitivní start Tottenhamu, proti ale byl André Onana. Destiny Udogie poté vystřelil nad, United se stále nedařilo vypořádat s hosty. Johnson se následně přiblížil k druhému gólu, když na konci dalšího rychlého útoku Spurs trefil tyč.

O chvíli později Kobbie Mainoo vybídl Joshuu Zirkzeeho ke střele, kterou donutil Guglielma Vicaria k impozantnímu zákroku. Vzápětí však mužstvo Angeho Postecogloua znovu vytvářelo problémy, blízko brance byl tentokrát s akrobatickým pokusem Cristian Romero. V ojedinělé šanci domácích našel Marcus Rashford centrem Alejandra Garnacha, Argentinec však volejem trefil jen tyč. Z průniku poté zahrozil Timo Werner, osudnou se ale stala až 43. minuta, kdy se nechal vyloučit Fernandes za zákrok na Maddisona. Stal se čtvrtým kapitánem United, který byl vyloučen v zápase Premier League na Old Trafford.

Erik ten Hag reagoval okamžitým střídáním po výměně stran, to se ale ukázalo jako marné. Spurs zažili snový vstup i do druhého dějství když Johnson vyrazil vpřed a vyslal pas, který se odrazil od Matthijse de Ligta a s lehkostí jej následně zužitkoval Kulusevski. Onana pak dvojzákrokem odmítl Wernera a Dominica Solankeho. Když se snažili Rudí ďáblové ukázat, že v nich zbývá trocha bojovnosto, zamířil Lisandro Martínez jen doprostřed branky. Casemiro poté neuspěl z ostrého úhlu a Romero reagoval pohotově proti Garnachově ráně.

Veškeré naděje domácích vzaly za své v 78. minutě, kdy z lavičky nastoupili Lucas Bergvall a Pape Matar Sarr a okamžitě vytvořili šanci, kterou využil Solanke. Tento gól zajistil Spurs čtvrté vítězství v řadě poprvé od loňského října, zatímco United se po sérii nepřesvědčivých výkonů nachází na 12. místě.

Autor: Livesport.cz / Danny Lewis

Komentáře (2)

Přidat komentář
fcb+mufc

2:1

Reagovat
Pepesma

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele