3. kolo
01.09.2024 17:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Luis Díaz se dvakrát zapsal mezi střelce. (© AFP)

Nenasytný Salah dirigoval kolaps United v Divadle snů. Liverpool pokračuje v krasojízdě

Další těžkou porážku od odvěkého rivala musel na Old Trafford snést Manchester United, jenž ve třetím kole Premier League podlehl Liverpoolu 0:3. Reds trestali chyby domácích, u prvních dvou branek úřadoval skórující Luis Díaz a asistující Mohamed Salah. Egypťan po výměně stran sám přidal pojišťující branku, tým z města Beatles tak zůstal v anglické nejvyšší soutěži stoprocentní a bez inkasované branky.

Manchester United přivítal v souboji dvou historicky nejúspěšnějších klubů anglického fotbalu Liverpool. Zatímco Rudí ďáblové již za sebou měli první porážku, když v minulém kole neuspěli v Brightonu, svěřenci trenéra Arneho Slota byli po dvou kolech bez škraloupu.

První důležitý moment utkání přišel již v sedmé minutě, kdy se z branky radoval Trent Alexander-Arnold, ale jeho dorážce předcházelo ofsajdové postavení Salaha. Utkání se hrálo ve vysoké intenzitě, vyloženou příležitost si však vypracovali až ve 35. minutě hosté. Po obrovské chybě Casemira získal míč Ryan Gravenberch, poslal ho na Salaha a ten našel centrem do pokutového území Díaze, který se hlavou nemýlil.

Na druhé straně v 39. minutě nebezpečně pálil Noussair Mazraoui, Alisson ale své mužstvo podržel. Téměř jako přes kopírák padl ve 42. minutě i druhý gól Reds. Casemiro se opět nechal obrat o balon a po kombinaci Salaha s Díazem se hosté mohli radovat podruhé.

Manchester vstoupil do druhého poločasu se snahou zvrátit dosavadní vývoj utkání, branku Alissona ale poprvé ohrozil až v 52. minutě střelou k tyči Joshua Zirkzee. O pár minut později však už Liverpool vedl rozdílem tří gólů, když rychlou akci po nahrávce Dominika Szoboszlaie zakončoval Salah.

V 63. minutě byl v obrovské šanci Zirkzee, jeho hlavičku zblízka ale Alisson opět skvěle vychytal. Závěr utkání již byl ovlivněn mnoha střídáními na obou stranách a tempo hry opadlo. Do slibných šancí se dostali ještě Zirkzee a Szoboszlai, ani na jedné straně se ale skóre už neměnilo.

Svěřenci Erika ten Haga si po reprezentační přihrávce pokusí spravit náladu 14. září na hřišti Southamptonu. Liverpool se bude snažit dosavadní vítěznou sérii prodloužit téhož dne doma proti Nottinghamu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Wild

Komentáře (6)

Přidat komentář
eder

Nejvyšší čas opět vyplenit Old Trafford, 0:3!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
772jozef

0:0 a nudný futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Salah dá 3 góly a to pak nudný nebude

Reagovat
772jozef

Tak nic

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož poslední dobou hraje United hovno, Liverpool vyhraje 3:0 Salah všecky 3 góly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele