2. kolo
25.08.2024 17:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Arne Slot zažívá povedený start na lavičce Liverpoolu. (© AFP)

Slotův debut na Anfieldu ozdobila rutinní výhra Reds nad Brentfordem

Liverpool ovládl také druhý zápas v tomto ročníku Premier League, když na svém stadionu porazil Brentford 2:0. Nový trenér Reds Arne Slot tak prožil úspěšný debut na Anfieldu a dovedl své svěřence k šesté po sobě jdoucí domácí výhře nad Včelami s čistým kontem.

Nizozemský stratég se díky výhře v Ipswichi stal prvním koučem Liverpoolu od roku 1991, který ovládl svůj první soutěžní zápas na lavičce Reds, a lépe nemohl začít ani při své domácí premiéře. Už ve 13. minutě totiž příliš ambiciózní přístup hostů potrestal Luis Díaz, jenž po brejkové situaci zužitkoval přihrávku Dioga Joty. Přestože domácí v průběhu prvního dějství předvedli ještě několik pohledných akcí, rozdíl ve skóre již znovu nenavýšili. Alisson na druhé straně zůstal až na jeden rutinní zákrok neprověřen.

Prakticky ihned po změně stran mohl Liverpool svůj náskok zdvojnásobit. Nepřesně umístěné nůžky Joty doputovaly k hlavě Andyho Robertsona, a ten svým pokusem donutil Marka Flekkena k dobrému zákroku. A když na opačném konci hřiště pohotově zakončoval Nathan Collins, své reflexy musel poprvé pořádně předvést také Alisson. Stoper Brentfordu ovšem musel krátce nato ukázat také své defenzivní schopnosti, když zblokoval do sítě mířící pokus Joty. Hostům se sice dlouho dařilo držet nejtěsnější rozdíl ve skóre, zhruba 20 minut před koncem ovšem podruhé kapitulovali. Díaz našel Mohameda Salaha, a ten obstřelem k zadní tyči překonal Flekkena.

Na scénu se pak dostal také Cody Gakpo a ihned málem přidal třetí gól Liverpoolu, jeho ránu ale zastavilo břevno. To nicméně nemuselo domácí mrzet, neboť si vedení bez problému pohlídali a přidali už 23. srpnový ligový duel bez porážky z posledních 24. Naopak Brentfordu se nepodařilo navázat na triumf z úvodního duelu proti Crystal Palace a opět se jim nepodařilo zahájit sezonu dvěma výhrami. To se jim naposledy povedlo ještě ve třetí nejvyšší soutěži v roce 2006.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (1)

Přidat komentář
eder

Nebude to vůbec jednoduchý zápas, ale snad to Reds doma zvládnou. Jsem zvědavý hlavně na Gravenbercha, jestli bude pokračovat v nové roli na pozici DM...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele