5. kolo
21.09.2024 16:00 CET
3 : 0
(3:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Radost hráčů Liverpoolu (© AFP)

Liverpool doma podruhé nezaváhal, snadno si poradil s Bournemouthem

Liverpool v pátém kole anglické Premier League odčinil domácí porážku z minulého kola a na Anfieldu suverénně porazil Bournemouth 3:0.

Úvod vyzněl lépe pro Bournemouth, jehož jediné dosavadní vítězství v této sezóně přišlo proti Evertonu. Stejně jako v loňském vzájemném utkání se v první pětiminutovce trefil Antoine Semenyo, ale radost hostů přerušil přezkum videorozhodčího. Tento moment Reds nabudil a rázem měli řadu šancí, než ve 26. minutě otevřeli skóre. Dlouhý míč od Ibrahimy Konatého způsobil zmatky, Kepa Arrizabalaga vyběhl z brankové čáry, aby ho zachytil, ale Luis Díaz si zkušeně zpracoval míč, obešel brankáře a poslal domácí do vedení.

Kolumbijec zdvojnásobil svůj účet o pouhé dvě minuty později, když využil špatné organizace hostů, opět dostal přihrávku od Trenta Alexandera-Arnolda a prostřelil Arrizabalagu. Svěřenci Andoniho Iraoly působili poněkud otřeseně a jejich ztráta se ještě navýšila zásluhou kouzelného momentu Darwina Núňeze. Uruguayský hráč se prosadil z pravé strany a střelou do vzdálenějšího rohu přes tyč rozhodl zápas ještě před přestávkou.

Po změně stran se hosté snažili omezit škody, k čemuž jim pomohl znatelný pokles útočné intenzity ze strany svěřenců Arneho Slota. Liverpool však zůstal agresivní a Mohamed Salah málem přidal čtvrtý gól, ale Arrizabalaga pokus vyrážel na brankové čáře. Egypťan se zoufale snažil zapsat do střelecké listiny, znovu ho ale vychytal brankář Bournemouthu a Núňezův odražený míč byl zblokován na čáře.

Ke cti Cherries slouží, že se nepřestali snažit o vstřelení branky a brankář Caoimhin Kelleher v závěrečné fázi zápasu vyrazil míč z brankové čáry.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (1)

Přidat komentář
eder

Jistě. Nic jiného si nelze vůbec připouštět...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele