1. kolo
19.08.2024 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Jamie Vardy (© AFP)

Tottenham na nováčka nevyzrál, Liškám zajistil bod veterán Vardy

Londýnský Tottenham začal nový ročník Premier League ztrátou s Leicesterem. Kohoutům nebyl moc platný ani dominantní výkon v prvním poločase, protože Jamie Vardy po změně stran zachránil na King Power Stadium v úvodním duelu manažera Steva Coopera remízu 1:1.

Akrobatický defenzivní zákrok Wilfreda Ndidiho na brankové čáře po gólové hlavičce Rodriga Bentancura byl prvním náznakem zajímavého duelu, který na fanoušky čekal. O chvíli později mohl Dominic Solanke, jenž do Tottenhamu přišel v létě za 65 milionů liber, vstřelit svůj premiérový gól, ale hlavičku nasměroval pouze na Madse Hermansena.

Nakonec se svěřenci Angeho Postecogloua branky dočkali. Bývalý hráč Leicesteru James Maddison po necelé půlhodině vybídl ke skórování Pedra Porra, jenž se razantní hlavičkou nemýlil. Sice se diskutovalo o tom, zda šlo o záměr, nebo šťastný odraz od Španělova ramene, ale to na vedení Kohoutů nic neměnilo.

Ve 37 letech a poté, co vynechal větší část přípravy, bylo nasazení Vardyho do základní sestavy překvapením. Ale jediný pamětník mistrovského titulu v kádru Leicesteru měl ještě minimálně jeden trumf v rukávu. V 58. minutě si tento veterán poradil s nedůslednou obranou Spurs a z bezprostřední blízkosti hlavou vyrovnal. Brzy poté mohl Vardy vývoj duelu otočit, ale tentokráte ho vychytal brankář Guglielmo Vicario.

Po ošetřování Bentancura sudí nastavil 10 minut, ale ani to nebylo dost k tomu, aby jeden z týmů dokázal vstřelit vítěznou branku. Za domácí byl nejblíže gólu Ndidi, jeho hlavičku však lapil Vicario. Zatímco hráči Leicesteru jsou s bodem nejspíše spokojeni, pro borce z Londýna jde o nepříjemnou ztrátu. Navíc vyhráli jen dva z posledních osmi ligových zápasů.

Autor: Livesport.cz / Andrew Pickering

Komentáře (3)

Přidat komentář
Amon

Vicario - Porro, Romero, Van de Ven, Udogie - Bissouma, Sarr, Maddison - Johnson, Kulusevski, Son

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Bissouma není v nominaci, nasával rajský plyn..

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Vicario - Porro, Romero, Van de Ven, Udogie - Bentacur, Sarr, Maddison - Son, Solanke, Kulusevski (raději bych Johnsona, ale Kulu měl dobrou přípravu)

Tip: 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele