28. kolo
01.03.2008 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Brums senzačně jasně přejeli Tottenham

Velice nečekaný výsledek se zrodil na St. Andrews, kde domácí Birmingham porazili rozjeté Spurs vysoko 4:1. Birmingham tak potvrdil neméně senzační remízu s Arsenalem v minulém kole. Musí se s ním už zkrátka počítat, stejně tak jako s dávno už odepsaným střelem Forssellem, jenž zaznamenal hattrick!

Svůj koncert rozjel někdejší hráč Chelsea už v sedmé minutě. Když ho našel nehlídaného a uvnitř pokutového území McFadden, neměl Forssell pražádný problém se vsítěním svého pátého gólu v sezoně. Ve 13. minutě mohlo být zvýšeno a dost nešťastně – málem si totiž centr Larssona srazil Hutton do vlastní sítě. Birmingham byl v úvodu jasně aktivnější, později ještě pálil nad Muamba, ale vzápětí málem vyrovnal Berbatov, napálil však jen tyč. V závěru poločasu ještě vzkříšení Spurs potvrdil ránou přímo do Taylora O‘Hara.

I do druhého dějství odstartoval aktivněji domácí tým. Po dvou minutách hry se vytáhl Robinson proti povedené střele Forssella, pak to zkoušel Kaboul po centru Jenase na druhé straně, ale gól se povedlo vstřelit domácím. Bravurně se z přímého kopu trefil Larsson. A hned o šest minut později bylo rozhodnuto. To když Zokora doplatil na svou technickou parádu, která se mu nevyvedla, a chladnokrevně tento kiks potrestal Forssell.

Tottenham následně tlačil, Keana však zanedlouho vychytal Taylor, na němž si následně vylámal zuby i Huddlestone se svou hlavičkou. Z následného rohu mířil nepřesně Bent. Taylor dráždil svými zákroky soupeře i nadále. Berbatovův pokus ze 73. minuty vyrazil konečky prstů nad bránu. Jenže staré pravidlo, které zní: "Nedáš, dostaneš!" opět zafungovalo, a tak se nakonec znovu radovali domácí. Hattrick po brejku a situaci 2 na 2 zkompletoval po pasu McFaddena Forssell. V 87. minutě už jen zmírnil porážku svého týmu hostující Jenas.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

Tottenham nejaky body asi domu z Birminghamu doveze ! tip.-1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Birmigham City potřebují body více než Spurs. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

no těžko říct, myslím že 0 na poločas ideální ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 2

Reagovat
smazaný uživatel

ztráta motivace po finále LP, poklidný střed kdy o nic nehrají -> výhra Birminghamu

Reagovat
smazaný uživatel

Panečku, Birmighamští to vzali za správný konec a pěkně se rozstříleli, hl. M. Forssell.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele