2. kolo
25.08.2024 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Fanoušci Štrasburku (© AFP)

Strasbourg využil domácího prostředí a rozlítostnil příznivce Rennes

V roce 2024 se oba mančafty střetly dvakrát a pokaždé zvítězil Racing o dvě branky. Tentokrát v poměru 3:1 s tím, že jedna byla vlastní.

Úvod tohoto klání se nesl ve znamení opatrnosti. Pakliže někdo nestihnul první čtvrthodinu, dohromady o nic nepřišel. Krátce po jejím vypršení se osmělil Adrien Truffert, leč zařízení minul. Diego Moreira byl oproti němu rozhodně přesnější, ale ne tolik, aby Stevu Mandandovi přidělal nějaké vrásky na čele.

Ve 22. minutě se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu za hru rukou, nicméně jejich prosby zůstaly u sudího Erica Wattelliera nevyslyšeny. Hned poté rozehrával tým Liama Roseniora rohový kop, po kterém se balon dostal k Andrey Santosovi, jenž cílil neomylně do levého horního rohu branky - 1:0.

O razantní a rychlou odpověď se pokusil Amine Gouri, jehož rána skončila na břevně. Poločas zakončil svou druhou navštívenkou Truffert, nicméně Kalle Johnsson se překonat nenechal. Druhé dějství na Stade de la Meinau brzičko přineslo další radost domácím. Po standardní situaci se hned ve 48. minutě levačkou prosadil ve správný čas na správném místě číhající Emanuel Emegha - 2:0.

Následná kombinace v podání Les Rouges et Noirs sice fanoušky a fanynky na tribunách i u televizních obrazovek musel po fotbalové stránce potěšit, vytoužené snížení však nepřinesla. Dostavilo se až v minutě sedmapadesáté, kdy nepovedený obranný odkop skončil u levačky Ludovica Blase, který si věděl rady - 2:1.

Habib Diarra pak našel jen připraveného Mandandu. Další minisouboj Blase s Johnssonem vyšel lépe pro muže v rukavicích. V 77. minutě byla střela Blase zblokovaná. K míči se ale dostal Azor Matusiwa a v dobré pozici jej poslal nad břevno. Ten samý hráč měl příležitost k nápravě už za necelých 120 sekund, jenže vyrovnat nedokázal.

Naopak Christopher Wooh si nechtíc srazil soupeřovu přihrávku do vlastní sítě, čímž definitivně rozhodnul o osudu svého týmu v tomto zápase - 3:1. V nastavení přidal Racing proti už evidentně nekoncentrovanému protivníkovi dokonce čtvrtý zásah, ten ale nemohl být pro porušení pravidel asistentem u videa uznán.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele