6. kolo
29.09.2024 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Racingu Štrasburk. (© ABDESSLAM MIRDASS/AFP)

Zádrhel pro Marseille. Ze Štrasburku odjíždí s nepořízenou

Klub z přístavního města po třech výhrách v řadě nestačil na Racing, takže připisuje první letošní porážku a zároveň zůstane tři body za PSG a Monakem. Naopak celek z města na francouzsko-německé hranici díky druhému vítězství poskočil do horní poloviny tabulky.

O tom, že domácí chtějí být důstojným soupeřem, přesvědčil Roberta De Zerbiho už v 9. minutě Dilane Bakwa. Bohužel nenašel potřebný klid v zakončení. V závěru úvodní čtvrthodiny sice ano, nicméně střela postrádala razanci, a tak se stala pro Rulliho snadnou kořistí. To ostatně platilo i po pokusu Sebastiana Nanasiho.

Ve 33. minutě stanul tváří v tvář hostujícímu gólmanovi Emanuel Emegha. Svou sbírku branek na čtyři díky výbornému zákroku nerozšířil. Rozhodnutí přinesla 40. minuta. V ní Diego Moreira po Nanasiho fajnové přihrávce, která měla oči, zahrál muži v rukavicích na housle - 1:0. A aktivita Roseniorova týmu neměla utichnout ani po změně stran.

Hned po necelých 120 sekundách se řítil do další šance Emegha a Rulli připisoval další zákrok. Jeho protějšek ve službách Štrasburku v 55. minutě fantasticky vychytal Masona Greenwooda. Záhy po svém příchodu na trávník udělal de facto všechno dobře Neal Maupay. Až na tu skutečnost, že ve finále své akce sledoval balon místo brankáře, který stačil přemístit do bezprostřední blízkosti.

Další Greenwoodova střela rozhodně měla gólové parametry, leč v síti nakonec neskončila. Tlak Marseille začal narůstat, nicméně díky dobře organizované obraně Racingu se z něj neurodilo prakticky vůbec nic nebezpečného. A tak OM nezbývá, než se pokusit napravit zaváhání za týden proti Angers, zatímco Stade de la Meinau uvidí zápas s Lensem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele