2. kolo
24.08.2024 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Monaca (© AFP)

Olympique Lyon - AS Monaco 0:2

Lyon se dostal do finančních problémů, v závěru srpna prodává hráče a atmosféra v týmu se projevila na průběhu souboje s AS Monaco, knížecí celek si domů odvezl všechny body za výhru 2:0.

Olympique tahal prakticky celý zápas za kratší konec a dokázal vyprodukoval jen jednu střelu mezi tyče. Vše svým způsobem předznamenala už sedmnáctá minuta, kdy musel střídat Ernest Nuamah, křídelníka domácího týmu zradil stehenní sval.

AS Monaco už během prvního poločasu několikrát sahalo po vedení a ve 24. minutě spálil první šanci Breel Embolo. Takumi Minamino o několik chvil později už byl přesnější, uvolnil se v pokutovém území a své zakončení nasměroval do tyče.

Embolo byl hodně vidět i v úvodu druhé půle. Pár minut po návratu z kabin švýcarský útočník jen těsně minul, následně to zkoušel efektními, nikoli ovšem efektivními nůžkami.

Skóre se tak poprvé měnilo až v 65. minutě a odměny za svou aktivitu se zaslouženě dočkali hosté. Maghnes Akliouche si dokázal pohlídat ofsajdové postavení, mezi dvěma obránci podržel míč a poslal ho na Eliesse Ben Seghira, rovněž on dostal k dispozici spoustu prostoru a všeho využil z přesné střele k tyči - 0:1.

Hosty úvodní trefa neukolébala a nadále pokračovali v tlaku. V 72. minutě měl obrovskou šanci Jordan Teze, na malém vápně ho našel centr z levé strany a čerstvá posila z PSV Eindhoven zakončila těsně nad. Druhý gól v domácí síti i tak byl otázkou času a nakonec padl deset minut před koncem. Kassoum Ouattara poslal ideální přihrávku pod sebe a Lamine Camara zakončoval už do odkryté svatyně - 0:2.

Pro Lyon mohl duel skončit ještě hůře, kdyby Maghnes Akliouche v 83. minutě zakončil přesněji svůj únik. Hosty jeho neproměněná šance mrzet nemusela, i tak jednu ztrátu zaznamenali - v sedmé minutě nastavení inkasoval druhou žlutou kartu Lamine Camara a do kabin putoval o několik vteřin dříve než jeho spoluhráči.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele