1. kolo
17.08.2024 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Takumi Minamino (© AFP)

Saint-Étienne návrat do Ligue 1 nevyšel, s Monakem prohrálo nejtěsnějším možným rozdílem

Dva roky čekali příznivci a příznivkyně Les Verts na to, až se jejich oblíbený celek vrátí mezi francouzskou elitu. Nakonec nenavázali tam, kde v roce 2023 skončili, proto k remíze jim v duelu s Monakem jeden gól chyběl. Obhájce druhé příčky tedy znovu začal vítězně.

První, kdo vyzkoušel pozornost Gautiera Larsonneura, by ještě v úvodní desetiminutovce domácí Folarin Balogun. Philipp Köhn si na kulatý předmět poprvé sáhnul záhy poté, protože musel likvidovat hlavičku Yunise Abdelhamida. Po dvaceti minutách hry se radoval Takumi Minamino ze vstřelené branky, ale pouze malou chviličku, neboť se ukázalo, že si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Už za osm minut si japonský internacionál spravil chuť. Zaběhnul si za obranu na dlouhý balon od obránce Vandersona a jeho následný vysoký lob potěšil většinu z osazenstva na Stade Louis II - 1:0. Po vyrovnání nejdříve zatoužil Ibrahim Sissoko, ovšem do konce úvodního dějství se neprosadil ani on, ani Marwann N’Zuzi a ani Balogun, jehož pokus byl zblokovaný.

Po změně stran se z dálky osmělil Minamino, jenže neúspěšně. Radost svěřencům Oliviera Dall’Oglia pokazil Köhn. V době, kdy se hodina hry pomalu stávala minulostí, byl v soupeřově vápně faulován bronzový medailista z letošních olympijských her Eliesse Ben Seghir. Rozhodčí Clément Turpin se šel podívat na video a usoudil, že se o nedovolený zákrok nejednalo.

Po sedmdesáti minutách hry Minamino v další příležitosti selhal, což se mohlo jeho týmu hrubě nevyplatit. Hned z protiakce pobídnul Zuriko Davitashvili před bránu si nabíhajícího Sissoka, jenž dokázal rozvlnit síť. Celé akci bohužel pro ASSE předcházelo ofsajdové postavení. Ve zbývajících minutách si borci hájící barvy knížecího klubu počínali dostatečně zkušeně na to, aby neinkasovali. Naopak mohli náskok ještě zvýšit, kdyby se prosadil alespoň jeden z tria Vanderson-Akliouche-Embolo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele