24. kolo
06.02.2021 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Olympique Lyon si bez problému poradil s oslabeným Štrasburkem

Minimálně do nedělního večera se do čela Ligue 1 posunul Olympique Lyon, který o tři góly zdolal Racing Štrasburk. Utkání hodně ovlivnilo brzké vyloučení Adriena Thomassona, po kterém Racing nedokázal nájezdům Lyonu vzdorovat. Za "Les Gones" se pak dvakrát prosadil Memphis Depay a jednu branku zapsal Karl Toko Ekambi.

Lyon se veze na vítězné vlně a v sobotu měl velkou příležitost posunout se na první místo tabulky před Lille. Svojí šanci chytil pevně za pačesy a nakonec neměl se Štrasburkem žádné problémy.

Hodně tomu dopomohla situace ze 14. minuty utkání. Adrien Thomasson naprosto zbytečně dojel protihráče, za což si vysloužil žlutou kartu, ale protože se mu verdikt sudího nelíbil, sáhl pro hrubější verbální protest, pro což neměl pochopení sudí Delerue. Thomasson uviděl druhou žlutou a musel do sprch. Racing se rázem ocitl v těžké situaci, kterou neměl moc šancí zvládnout.

Lyon využil převahu už za šest minut, kdy prchl obraně Depay a chladnokrevně zakončil. Přesně tohle domácí potřebovali a za chvíli už vedli 2:0. Kolmici Mendese špičkou kopačky přetavil ve druhý gól Karl Toko Ekambi a Rudi Garcia mohl být na lavičce Lyonu spokojen.

Domácí brzy vedli o dva góly a stačilo jim hru v poklidu kontrolovat. To se také dělo. Lyon měl drtivou územní i střeleckou převahu a v 68. minutě dokonce vsítil třetí branku. Ze standardky předvedl fantastický kop Memphis Depay a Kawašima se prakticky jen ohlédl.

O vítězi nebylo pochyb, byť do konce zápasu ještě zbývalo několik desítek minut. Lyon vedení 3:0 nepustil a minimálně do nedělního zápasu Lille se ujal v Ligue 1 vedení.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele