semifinále - 1. zápasy
02.05.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Chancel Mbemba (© AFP)

Fantom Atalanty se prosadil i na půdě Marseille, domácí s odpovědí dlouho nečekali

Marseille uhrála v úvodním semifinálovém duelu Evropské ligy před vlastními fanoušky remízu 1:1 s Atalantou. Už po 10 minutách hry otevřel skóre Gianluca Scamacca, na jeho šestou trefu v soutěži však domácí našli odpověď ve 20. minutě zásluhou Chancela Mbemby. První vzájemné měření sil mezi těmito soupeři tak vítěze neurčilo a odveta zůstává otevřená pro obě strany.

Francouzský zástupce se spoléhal především na gabonskou hvězdu Pierre-Emericka Aubameyanga, jenž skóroval ve čtyřech z posledních šesti soutěžních duelů. Velmi dobrou formu měla ovšem celá Atalanta, která třikrát za sebou zvítězila a ve čtvrtfinále si dokonce vyšlápla na slavný Liverpool. V dresu hostů načasoval formu třeba Ademola Lookman, jelikož právě Nigerijec se podílel při nedávných výhrách na stejném počtu branek svého týmu.

Po úvodním rozkoukávání dokázal v 11. minutě Teun Koopmeiners najít v pokutovém území volného Scamaccu, který prudkou střelou poslal Atalantu do vedení. Domácí odpověděli o devět minut později, kdy po sérii rohových kopů skončil technický pokus Mbemby zpoza vápna i díky odrazu od tyče za zády překvapeného Juana Mussa. Tři minuty před přestávkou mohli Olympionici otočit skóre na svou stranu, když Amine Harit postupoval s Aubameyangem na jediného obránce soupeře. Gabonský kanonýr však svou slabší levou nohou branku těsně minul.

Prvních 15 minut druhé půle se hráči obou týmů dostali pouze ke střeleckým pokusům z dálky. Následně hru oživil příchod Lookmana. Ten se hned během prvních pěti minut dokázal dostat do dvou zajímavých příležitostí, nerozhodný stav ale nezlomil. Také za domácí mohl skóre změnit žolík, když minutu po příchodu na hřiště pálil za hranicí pokutového území Azzedine Ounahi, jenže trefil pouze spojnici. Marseille měla v závěru drobnou převahu, ani ta však gól nepřinesla.

Mužstvo z Lombardie tak na jihu Francie vybojovalo remízu. Odveta zajímavého dvojutkání je na programu 9. května v Bergamu.

Autor: Livesport.cz / Patrik Ledvinka

Komentáře (16)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Sigma Olomouc

3:3

Reagovat
ratusek

4:4

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
oli9

1:3

Reagovat
Israha

Výkon, hodný semifinále EL, žel výsledek dost k ničemu, vzhledem k letošní venkovní formě . Prostě ta chladnokrevnost před brankou je malá a s tím se asi uspět úplně nedá...

Reagovat
Rudnevs

Doteraz som bol v tom, že Scamacca je tam na hosťovaní a bude sa musieť vrátiť do West Hamu. Ale oni ho v lete rovno kúpili. Skvelý prestup od Atalanty.

Reagovat
Shevchenko

Real - BVB, Atalanta - Bayer a Fiorentina - Olympiakos budou fajn finále

Reagovat
Seydou Doumbia

to první ti nevýjde

Reagovat
Shevchenko

vyšlo

Reagovat
Seydou Doumbia

cením jen v případě že sis to vsadil pane Ševo

Reagovat
Shevchenko

Bohužel už moc nevsazím, letos zatím ani jedna sázka

Reagovat
Seydou Doumbia

škoda kámo bo odhad nemáš špatný

Reagovat
Shevchenko

Tak vyšlo všechno

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to ujde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele