základní část, 32. kolo
05.05.2024 12:15 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Etienne Vaessen (© AFP)

Waalwijk deklasoval Heracles a dvě kola před koncem opustil sestupové pásmo

Waalwijk bojuje v tomto ročníku o udržení prvoligové licence a nyní ke svému cíli udělal důležitý krok v Almelu, jelikož místního nováčka Heracles deklasoval vysoko po výsledku 5:0. RKC tak opustilo šestnáctou barážovou příčku a aktuálně mu patří patnáctá pozice s osmadvaceti body. Domácí celek i přes nedělní porážku ve 32. kole má na dosah udržení mezi nizozemskou elitou, protože před aktuálně šestnáctým Excelsiorem je o bodů šest.

Heracles tedy ve dvou zbývajících kolech potřebuje získat minimálně bod nebo musí doufat, že SBV alespoň jednou zaváhá. Waalwijk má na patnáctém místě náskok dvou bodů a ve zbývajících dvou kolech si to s největší pravděpodobností rozdá o přímou záchranu právě s rotterdamským rivalem. Hrdinou tohoto utkání se stal forvard David Min, který zaznamenal hattrick.

Čtyřiadvacetiletý kanonýr RKC otevřel gólový účet tohoto zápasu již po necelých sedmi odehraných minutách, když přelstil ofsajdovou past po vynikající kolmici od Lokesy a své sólo nakonec zakončil přesnou přízemní střelou doprostřed branky. Domácí měli blízko k vyrovnání zhruba deset minut před přestávkou, ale nebezpečná hlavička Hornkampa skončila o pár decimetrů nad horní tyčkou.

Svěřenci trenéra Henka Frasera zvýšili svůj náskok v nastaveném čase úvodního poločasu. Tentokráte skóroval Juriën Gaari, jenž si po rohovém kopu Meijerse z pravé strany udělal prostor k hlavičce v brankovém území soupeře a zcela osamocen nekompromisně zavěsil přímo pod břevno. O osudu tohoto klání bylo definitivně rozhodnuto v polovině závěrečného dějství, neboť se podruhé prosadil Min.

Po krásném pasu na pravé křídlo přihrával pod sebe téměř od brankové čáry skluzující Niemeijer a nabíhající Min střelou z první rozvlnil síť s pomocí vzdálenější konstrukce - 0:3. Heracles pak hrálo na obrovské riziko a hosté toho využili v závěrečné čtvrthodině ještě dvakrát - nejprve po dalším rohovém kopu hlavičkoval k levé tyči Shawn Adewoye a o dvě minuty později zkompletoval hattrick Min přízemním obstřelem kolem zoufalého brankáře Brouwera po katastrofální rozehrávce střídajícího Willemse.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele