play off o Evropskou ligu - semifinále
23.05.2024 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Utrechtu (© AFP)

Utrecht porazil Spartu a o evropské poháry si zahraje v neděli s Go Ahead

Utrecht potvrdil úlohu mírného favorita v úvodním semifinále play-off o předkolo Konferenční ligy a i přes nepříznivý stav porazil rotterdamskou Spartu po výsledku 3:1. Po remízovém prvním poločase měl v tom druhém přeci jen navrch a v neděli se utká o poslední vstupenku do evropských pohárů s Go Ahead Eagles. Naopak pro Spartu tento ligový ročník definitivně končí.

Úvod tohoto čtvrtečního klání se spíše nesl v opatrnějším duchu, hra se rozhýbala až v závěrečných deseti minutách prvního poločasu. Hosty poslal do překvapivého vedení norský kanonýr Tobias Lauritsen, jenž v tomto ročníku Eredivisie zaznamenal již svou třináctou trefu. Tentokráte si po rohovém kopu De Guzmána z levé strany seběhl do brankového území soupeře a jemnou tečí nasměroval míč hlavou přímo k protější konstrukci.

Nicméně neuběhly ani další tři minuty a svěřenci trenéra Rona Janse bleskově odpověděli. O vyrovnání se postaral obránce Ryan Flamingo, když po rohovém kopu nakrátko a následném pasu Ter Avesta využil svého dobrého postavení a taktéž hlavou zamířil k pravé tyči kolem dívajícího se gólmana Olije. FC chtělo otočit vývoj krátce po změně stran, ale bombu Bozdoğana parádně odvrátil do zámezí pozorný Olij.

Vzápětí na druhé straně naopak mohl vrátit Spartě vedení aktivní Lauritsen, avšak proti jeho skákavému přízemnímu pokusu se vytáhl brankář Barkas. FC podruhé rozvlnilo síť v 64. minutě zásluhou přesného zásahu El Karouaniho, ale tato jeho branka přeci jen neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Utrecht však rozhodl o svém úspěchu za dalších šest minut. Přesnou mušku měl forvard Sam Lammers, neboť se po hezké akci středem hřiště vymotal z obležení dvou protihráčů a po zemi se trefil do levého spodního růžku.

Výběr vedený koučem Jeroenem Rijsdijkem se ve zbývajícím průběhu snažil vybojovat alespoň prodloužení, nicméně až do závěrečného hvizdu si žádnou gólovou šanci nevypracoval a naopak ve třetí nastavené minutě inkasoval potřetí. Domácí tým definitivně uklidnil střídající dánský špílmachr Victor Jensen sólem z půlícího kruhu a pak zcela osamocen nemohl minout odkrytý prostor tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele