základní část, 32. kolo
05.05.2024 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ron Jans (© AFP)

Utrecht těsně udolal sestupující Vitesse a udržel se ve hře o konečné páté místo

Favorizovaný Utrecht sice nepředvedl proti jistě sestupujícímu Vitesse kdovíjak přesvědčivý výkon, ovšem díky trefě Victora Jensena krátce po změně stran zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 a upevnil si tedy sedmé místo v tabulce s devětačtyřiceti body, přičemž za šestým Nijmegenem stále zaostává o jediný bod a na pátý Ajax ztrácí body tři. SBV naopak nenavázalo na minulý úspěch s Fortunou (3:2) a po rekordním odečtu osmnácti bodů zůstává beznadějně poslední osmnácté s pouhými dvěma body na kontě.

Úvodní čtvrthodina tohoto nedělního utkání nic zajímavého nepřinesla, ihned nato se mohl dostat do vedení jasný favorit. Po hezké akci středem hřiště se totiž probojoval k dorážce Flamingo, avšak míč nakonec uklidil o pár centimetrů vedle pravé tyče. Největší šance prvního poločasu byla k vidění ve 31. minutě na opačné straně, kdy polský krajánek v dresu týmu z Arnhemu Kozlowski hlavičkoval ze středu pokutového území soupeře do břevna.

O šest minut později se v další nadějné šanci zjevil Aaronson, nicméně jeho přízemní projektil bravurně odvrátil do bezpečí pozorný gólman Barkas. Rozhodující okamžik tohoto duelu se zrodil tři minuty po změně stran. O jedinou trefu se postaral již zmiňovaný dánský záložník Jensen, jenž přišel na trávník o poločasové přestávce, a hned bleskově skóroval ukázkovou skákavou střelou z hranice pokutového území do bližšího spodního růžku.

Výběr vedený koučem Ronem Jansem si pak hlídal hubený náskok a protivníka až do úplného konce vůbec k ničemu nepustil. Naopak sám hned dvakrát mohl pojistit svůj náskok, ovšem v 54. minutě se vytáhl brankář Room s vynikajícím zákrokem proti ráně El Karouaniho a zhruba o dvacet minut později pálil stejný hráč o kousek vedle levé konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele