základní část, 31. kolo
24.04.2024 18:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Daan Rots (© AFP)

Twente naplnilo předpoklady proti Almere a udělalo tak další důležitý krok k třetí pozici

Twente v předehrávaném utkání 31. kola potvrdilo úlohu favorita proti nováčkovi z Almere a díky vítězství 3:1 se opět přiblížilo k vytouženému třetímu místu, které by mu zajistilo kvalifikaci prestiží Ligy mistrů. Celek z Enschede je v tuto chvíli třetí se ziskem třiašedesáti bodů a minimálně do nedělního odpoledne si vytvořil před čtvrtým Alkmaarem náskok osmi bodů. Almere naopak prohrálo podruhé za sebou a je stále dvanácté s třiatřiceti body.

Domácí celek vstoupil do tohoto středečního zápasu s velkým nasazením a hned svou první větší možnost po necelých deseti odehraných minutách přetavil ve vedení. Po rohovém kopu nakrátko přihrával pod sebe český krajánek Michal Sadílek a vzápětí napřáhl z více jak pětadvaceti metrů Mathias Kjølø, jehož skákavá střela zapadla přímo do levého spodního rohu kolem marně se natahujícího brankáře Bakkera.

Zbytek prvního poločasu spíše probíhal v opatrnějším duchu, nicméně ihned po změně stran dominovalo FC. Nejprve pálil z přímého volného kopu o kousek vedle vzdálenější konstrukce Sem Steijn, vzápětí hostující strážce odvrátil do zámezí tvrdý projektil Sadílka ze střední distance. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga přidali druhý uklidňující zásah v 52. minutě zásluhou aktivního Steijna.

Stále teprve dvaadvacetiletý záložník se po dobré práci Van Wolfswinkela zjevil sám před Bakkerem a z bezprostřední blízkosti ho pohotově obstřelil. Hosté přeci jen zdramatizovali tento duel zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, jelikož o snížení se postaral Kornelius Hansen parádní ranou z osmnácti metrů k přední tyči, avšak v 84. minutě vrátil Twente dvoubrankový náskok Daan Rots přízemním pokusem kolem Bakkera po finální kolmici střídajícího Taha a pak se v následujícím průběhu již nic zásadního nestalo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele