Plzeň získala dvě posily z Rakouska: Séne a Wiegele se upsali na tři roky

20.06., 17:57, aktualizováno 20.06., 18:56
Aktuality
Cory Sène a Daniel Kolář (© FC Viktoria Plzeň)

Plzeň posílili senegalský obránce Cory Séne a rakouský brankář Florian Wiegele. Třiadvacetiletý Séne přestoupil z Lafnitzu, který je po loňském příchodu rakousko-švýcarských majitelů do Viktorie jejím partnerským klubem. Bez čtyř centimetrů dvoumetrový stoper podepsal tříletou smlouvu tak jako stejně starý Wiegele, jenž přichází z Leobenu. Západočeši to uvedli na webu.

"Jde o další díl do naší filozofie. Mladý hráč na sebe výrazně upozornil v našem partnerském klubu v Rakousku a nyní dostává příležitost, aby zabojoval o svou šanci u nás," řekl sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář. "Již na podzim s námi absolvoval krátký test a na několika trénincích ukázal velký potenciál, který budeme chtít nadále rozvíjet," přidal.

Séneho čeká premiérové angažmá v nejvyšší soutěži. Před pěti lety se přesunul ze Senegalu do Francie, kde hrál především za rezervní tým Lensu ve čtvrté lize. Za A-tým nastoupil ke třem soutěžním utkáním a vyzkoušel si i půlroční hostování v Annecy ve třetí lize. V druholigovém Lafnitzu strávil jednu sezonu.

"Viktorka je velký klub a jsem nadšený, že mohu obléknout její dres. Už se těším, až naskočím do přípravy. Teď už bude jen na mně, abych se ukázal v tom nejlepším světle. Motivaci mám obrovskou," řekl Séne.

Wiegele dosud působil rovněž pouze v nižších rakouských soutěžích. V druholigovém Leobenu v minulé sezoně odchytal 16 soutěžních utkání. "Jde o mladého gólmana s vynikajícími parametry. Nyní rozšíří náš brankářský tým a věříme, že se rychle aklimatizuje v novém prostředí a bude přínosem," uvedl Kolář.

Plzeň získala během letní pauzy třetí a čtvrtou novou posilu. Ze Zlína přišel záložník Tom Slončík a z Hradce Králové útočník Daniel Vašulín. Západočeši rovněž dotáhli přestupy liberijského stopera Sampsona Dweha a francouzského halvbeka nebo záložníka Cheicka Souarého, kteří ve Viktorii v minulé sezoně hostovali.

Autor: ČTK

Komentáře (27)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Více takových mistrů do ligy.

Reagovat
deporpepa

Kolář by si měl na to focení brát stoličku novej golman 205 cm, stoper 195

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
delfin

Motivaci mám obrovskou.

Reagovat
Moshe Dajan

Dobrej gigant V Lens stihl ve třech zápasech 2 góly

Reagovat
Mass

TM ukazuje jen 1 gól.

Reagovat
Moshe Dajan

1 vlastní

Reagovat
Blasphemer

Baier a Hranáč pryč?

Reagovat
Bex5

To ne kaaaamo

Reagovat
meno

Baier asi ne, ale Hranáče bych se divil, kdybyste udrželi

Reagovat
Sosi

Taky mi to s ohledem na Baiera moc nedava smysl. Toho by meli hrat hlavne...

Reagovat
Houfi

Já to vidím tak, že Baier půjde hostovat někam, kde bude pravidelně chytat

Reagovat
Uwe háže buly

Pardubice

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
$dolar$

Spíš bych řekl druhou ligu. Takovej Vyškov by dával smysl.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
poz3n

Akorát 23 let - “mladý hráč”

Reagovat
soukup

Jasně, není to nějakej teenager na začátku kariéry, ale mladý hráč je to pořád. To že někomu začíná věk dvojkou naznamená, že už se nemůže zlepšovat

Reagovat
r.mrazik

23 let. Z druhé Rakouské ligy? No...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Martin9719

No tak buď je to nějaký fake nebo skautský majstrštyk dua Říčka - Mysliveček.

Reagovat
Pablos

Tak minimálně u toho Séneho to určitě není nic vyskautovaného vyloženě, ale příkaz z vedení ...vzít, narvat ho do pohárů a zpeněžit.

Reagovat
Martin9719

Na druhou stranu udělali jsme plnohodnotné hráče pro tým z top 3 i z druholigového Vyškova takže skauting je teď za mě na vysoké úrovni v tomhle.

Reagovat
delfin

Za mě taky.

Reagovat
Mass

Taky mě překvapilo, když sem viděl ty afričany z Vyškova, že v Plzni hrají tak dobře. Ve Vyškově mi nijak extra nepřišli, maximálně někam na spodek první ligy.

Reagovat
Martin9719

Říčka začíná úřadovat no, uvidíme jak se to teď s těmi dalšími exotickými posilami přenese na hřiště.

Reagovat
raduinho

Seneho jsem měl v Lens ve Fife, ten bude dělo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele