La Mela v North London derby: 28. kolo Premier League v kostce

17.03.2021, 13:39
Názory a komentáře
Nejzajímavějším zápasem uplynulého víkendu v Premier League bylo určitě severolondýnské derby. Zápasy Arsenalu s Tottenhamem jsou vždy tahákem kola, bez ohledu na to, zda dotyčné týmy bojují o titul nebo o kvalifikaci do Evropské ligy. Nedělní bitva nezklamala především zásluhou jednoho muže. Hlavním hrdinou byl střídající Erik Lamela - a strhl na sebe opravdu veškerou pozornost...

Přitom kdo ví, kolik minut by Argentinec od Mourinha dostal, nebýt zranění Son Heung-mina. Takhle Lamela vtrhl na trávník už po nějaké čtvrthodině a do poločasu stačil oslnil celou Anglii. Tyhle věci většinou vychází jen v tréninku, natožpak přímo v jednom z největších zápasů sezóny. Nádherná rabona - a ještě mezi nohama Thomase Parteyho (vizte TOP 3 góly kola). Ukázal tak, že TOHLE nebyla náhoda.

Jenže Lamelovi to nestačilo a rval se dál. Doslova. Po pauze se sice na čas odmlčel, ale pak během sedmi minut zkompletoval takový fotbalový hattrick Gordieho Howea. Nejprve viděl devětadvacetiletý záložník žlutou kartu za dost nesmyslný skluz, a pak praštil do obličeje Tierneyho. Střídání, gól, červená karta. Pořádná mela...

Impozantní skóre si nadále drží i Manchester City, přestože před týdnem senzačně padl v městském derby. Vzápětí totiž Guardiolovci smetli jak Southampton (5:2), tak i Fulham (3:0), což byl obzvláště vydařený počin. O tři branky totiž Fulham neprohrál od konce září, kdy ještě za Cottagers v obraně nastupovaly takové postavičky jako Michael Hector, Maxime Le Marchand, nebo dokonce Tim Ream.

Anály se přepisovaly taky v Sheffieldu, odkud v poměrně nesmyslnou dobu odvolali trenéra Chrise Wildera. Trenéra, kterého stálo za to vyhodit někdy v listopadu, kdy doslova trapné výsledky United vrcholily, nikoli teď, když je o sestupu takřka rozhodnuto. Trenéra, který Blades během tří let dostal z League One do Premier League.

A taky trenéra, který během pěti let za kormidlem v Sheffieldu nikdy neprohrál zápas o víc než tři góly. Nikdy. A co myslíte, že se stalo hned první zápas bez něj. Totální rozklad a debakl 5:0 od Leicesteru...

Krátkou zmínku zaslouží ještě dva mimořádní manažeři. První z nich je Thomas Tuchel, který z Chelsea udělal tým s nejlepší obranou na světě, jež teď vynulovala i Leeds. Ve dvanácti utkáních pod jeho vedením Blues ani jednou neprohráli a inkasovali jen dvakrát. Impozantní je i statistická analýza xG: V Premier League soupeři Tuchelova týmu ani jednou nedosáhli byť na číslo 0.7.

Tím druhým je Carlo Ancelotti, který z Evertonu udělal kandidáta na TOP 4, ale skutečně velký tým z něj vytvořit zatím nedokázal. Toffees se tak stále drží své nestabilní pověsti - a krátce po slavném vítězství v derby na Anfield Road nechal doma všechny body Burnley. V utkání, kde mimochodem Sky Sports ohodnotili Matěje Vydru mimořádnou známkou 9.

Tak a teď už pojďme na tradiční rubriky...

TOP 3 góly kola




Hvězdy kola dle WhoScored.com


1. Kelechi Iheanacho (Leicester) - 10 | 3 góly, 6 střel, 4 na bránu, 3 klíčové přihrávky, 6 úspěšných průniků (75%)

2. Jamie Vardy (Leicester) - 9.35 | 2 asistence, přímý podíl na vlastním gólu, 5 střel, 3 na bránu, 4 klíčové přihrávky

3. Ayoze Pérez (Leicester) - 8.87 | gól, 4 střely, 2 na bránu, 3 úspěšné průniky (100%), 4 obranné zákroky (80%)

Nejlepší Čech (-): Matěj Vydra (Burnley) - 7.03 | asistence, 2 klíčové přihrávky, 3 úspěšné průniky (100%)

Sestava 28. kola Premier League


Autor: Marek Ustohal

Gólman - Édouard Mendy (Chelsea): Začal jako Petr Čech, pokračoval jako Kepa, no a teď už snad našel nějaký svůj zlatý střed, a jako Édouard Mendy občas Chelsea v zápasech podrží. Tak jako v Leedsu, kdy famózním fingertip zákrokem vytlačil Robertsovu střelu na břevno. Bezgólovou remízu pojistil ještě dalším reflexivním zákrokem na brankové čáře.

Pravý obránce - Joao Cancelo (Man City): Velký aspirant na účast v ideální sestavě celé sezóny opět exceloval. Proti Fulhamu coby wingback perfektně bránil (připsal si 7 obranných zákroků) - ba co víc, odemkl nesmírně pevnou defenzivu Cottagers skvělým přímým kopem do gólu Stonese. A pak už se to začalo sypat...

Pravý stoper - John Stones (Man City): Nejlepší anglický stoper současnosti? Pravděpodobně. John Stones letos prožívá neuvěřitelnou renesanci svých výkonů, ze své hry zcela eliminoval chyby a stal se stabilním členem základní sestavy City. Navíc je mimořádně potentní i v ofenzivě, proti Fulhamu vstřelil vítězný gól - v této sezóně už čtvrtý.

Levý stoper - Antonio Rüdiger (Chelsea): Podobně jako Stones, i Antonio Rüdiger byl ještě na podzim víceméně na sklonku své kariéry v klubu a v nemilosti fanoušků. Němec se ostatně netěšil velké přízni ani u manažera Franka Lamparda. Pod svým krajanem Tuchelem je ale naprosto úžasný. Exceloval proti Liverpoolu a v Leedsu na svůj mimořádný výkon navázal. Není divu, že po souboji s ním odešel Bamford zraněný. Skála.

Levý obránce - Kieran Tierney (Arsenal): Shaw zase zahrál skvěle, tentokrát však zadáka Man Utd o chlup překonal skotský svéráz v dresu Arsenalu. Tierneymu vyšlo NLD báječně, byl neustálou ofenzivní hrozbou, s níž si Doherty neuměl poradit. Nahrál na úvodní gól Odegaarda a svou roli hrál i u vyloučení Lamely. Právě jeho tvář se stala obětí Argentincova blikance.

Pravý střední záložník - Adam Lallana (Brighton): Kapitán Dunk otevřel skóre, Trossard dal vítězný gól, Welbeck na hrotu dominoval svoji šikovností - byl to však Adam Lallana, kdo hře Brightonu dával řád a myšlenku. V Southamptonu předvedl zatím svůj nejlepší výkon za Seagulls, bylo ho plné hřiště, parádním pasem spustil vítěznou akci a zvládal také rozbíjet ofenzivu soupeře. Pět obranných zákroků (100% úspěšnost) hovoří za vše.

Defenzivní záložník - Luka Milivojević (Crystal Palace): Proti Tottenhamu byl šílený, ale jak to tak u opor celků ze spodku tabulky občas chodí, další zápas mu vyšel na jedničku. Proti WBA prokázal své zkušenosti, díky nimž dal zapomenout na své pohybové nedostatky, dominoval středu pole a rozhodl zápas vítězným gólem. Že "jen" z penalty? Brighton by mohl vyprávět...

Levý záložník - Emile Smith Rowe (Arsenal): Nastoupil netradičně na kraji záložní řady, ale s Tierneym vytvořili smrtící duo. Právě na téhle straně se zápas rozhodoval, ať už při úvodní brance, nebo posléze. Smith Rowe orazítkoval zkraje zápasu břevno, v jeho zbytku pak terorizoval Tottenham neustálými průniky.

Pravý útočník - Kelechi Iheanacho (Leicester): Životní forma. Gól v Burnley, gól v Brightonu a teď hattrick Sheffieldu. Iheanacho využívá zranění Maddisona s Barnesem a v systému na dva útočníky pookřál. V neděli bezpečně proměnil dvě skvělé přihrávky Vardyho, a pak skvělou ranou zpoza vápna skóroval i potřetí.

Střední útočník - Jamie Vardy (Leicester): Střeleckou formou zrovna neoplývá, z posledních 12 zápasů se nejlepší kanonýr Leicesteru trefil jen jednou, ale do kombinace je to pořád nepostradatelný borec. Jeho parťák Iheanacho neměl ani v jednom ze dvou případů žádný problém nasměrovat jeho skvělé pasy do poloprázdné sítě. Navíc si v závěru Vardyho střelu srazil do branky Ampadu.

Levé křídlo - Dwight McNeil (Burnley): Iheanacho dal hattrick, ale tohle je náš hráč kola. V Burnley není snadné najít technického hráče, Dwight McNeil působí jako zjevení. Na hřišti Evertonu vytáhl z opasku fantastický výkon, který vyšperkoval nádhernou brankou (vizte TOP 3 góly kola). Měl ale prsty ve všem, co stálo za zmínku. Po jeho akcích následovaly také gól Wooda, nastřelená tyčka Gudmundssona i břevno Meeho.

Hráči, kteří si zaslouží zmínku: Illan Meslier, Ben Mee, Lewis Dunk, Wesley Fofana, Luke Shaw, Ayoze Pérez, Matěj Vydra, Danny Welbeck, Gabriel Jesus

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City30225364:2171
2.Manchester United29169456:3257
3.Leicester City29175753:3256
4.Chelsea FC29149644:2551
5.West Ham United28146842:3248
6.Liverpool FC29137948:3646
7.Everton FC281441040:3746
8.Tottenham Hotspur28136947:3045
9.Aston Villa271251039:2841
10.Arsenal FC281251137:2941
11.Crystal Palace291071231:4737
12.Leeds United281131443:4636
13.Wolverhampton Wanderers29981228:3835
14.Southampton FC29961436:5133
15.Burnley FC29891222:3733
16.Brighton & Hove Albion286111129:3629
17.Newcastle United28771428:4528
18.Fulham FC295111322:3626
19.West Bromwich Albion29391720:5718
20.Sheffield United29422316:5014

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (234)

Přidat komentář
Mastný Chobot

ESR Má výbornú hernú inteligenciu, v zásade nerobí zlé rozhodnutia a jeho pohyb je živou vodou pre celý tím. Ak si to udrží, tak máme super hráča min. na 3 posty.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme si zapřeháněli.

Reagovat
Nizzie

Výjimečně s Tebou souhlasím, až tyto kvality prokáže proti velkým klubům, tak budiž, ale vykřikovat toto po zápase s malým Londýnským klubem mi přijde moc.

Reagovat
Vopi11

well played

Reagovat
Čenda

owned.

Reagovat
Čenda

owned.

Reagovat
Jardin

Reagovat
tunkic

Reagovat
Euphael

Reagovat
Manik...

Reagovat
teenz

Reagovat
Front hell

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Golasso

Reagovat
smazaný uživatel

vtipné, že ten malý londýnský klub má stále 4b náskok

Reagovat
Counter

Přesně, jsou to tragédi skoro jako my. Takový West Ham se sedmibodovém náskokem v příštím kole, to teprve bude slušný test.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

pls

Reagovat
Nizzie

Ještě že se můžete utěšovat alespoň tímto, když na vitrínu trofejí musíte mít zaměstnánu speciální sektu uklízeček, protože nestíhají z těch prázdných polic utírat prach.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Infi

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Reagovat
Explicitni_Euler

Ta sedla.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rohlíček

chudák

Reagovat
Studni

Fňuk. Nikdo z něj nedělá Mbappého, ale to co napsal Chobot, je pravda. Umí si hledat volný prostory a pomáhat tim spoluhráčům buď ze složitých situací nebo je dostávat do lepších, navíc nám opravdu pomohl rozhýbat tu zálohu z počátku sezóny.

Reagovat
Mastný Chobot

Skús aspoň raz v živote diskutovať normálne a napísať v čom.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti ESR, ale irituje mě obecně ten váš přehnaný arsenalský optimismus, kdy hráče po pár povedených zápasech hypujete do nebes a malujete si jeho úžasnou budoucnost. Historie vám ale za pravdu nedává, většinou ten hráč zapadne časem do průměru.

Reagovat
Mastný Chobot

Kkt, ešte je tam aj to "ak si to udrží". To, že za splnenia podmienky, máme super hráča na 3 posty (v zmysle užitočný hráč, čo pochopí každý polortrd), je hypovanie do nebes? Nebuď sandro pls.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, to "ak" to trochu zachraňuje. Ale když jsem četl o jeho výborné herní inteligenci a že v podstatě nedělá zlá rozhodnutí, tak jsem skoro spadl pod stůl. To jsou superlativa, které by měli dostávat až mnohem lepší hráči.

Reagovat
PH8

Napadne Tě z hlavy 5 hráčů pod 20 let s vyšší herní inteligencí, kteří aktuálně hrají v PL?

Reagovat
smazaný uživatel

Foden

Greenwood

Hudson Odoi

Lamptey

Saka

Reagovat
PH8

Hm, tak v tom bude ten problém, že se neshodneme na tom, co je "herní inteligence".

Z těchto hráčů bych tam zařadil jen Fodena. Foden, Greenwood, CHO i Saka jsou o něco lepší hráči, ale těží z rychlosti, dynamiky, střely... a ne z inteligence. Lampteyho jsem nikdy hrát neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Pff, jaké je měřítko "herní inteligence"?

Reagovat
PH8

Neříkám, že tvé pojetí je špatné, ale já mam prostě jiné. Já se přikláním k názoru, že se skládá z částí: prostorové vidění, klid na míči, výborná předvídavost, vyhodnocování a taktické povědomí. Na příkladu, hráči s nejvyšší herní inteligencí, kteří mě napadnou jsou Iniesta, Lahm a Pirlo. V Tottenhamu to míval na vysoké úrovni Eriksen.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, chápu to. Tuto sezónu to má u nás na vysoké úrovni Kane.

Reagovat
PH8

Já ho letos téměř neviděl.

Reagovat
Front hell

letos je užasný

Reagovat
PH8

Nevím no. Já už 8 let říkám, že je Kane naprosto přeceňovaný one season wonder a za pár let se určitě ukáže, že mám celou dobu pravdu.

Reagovat
Freedo

Pokud to podáš takhle, tak je skoro nemožný to aplikovat na jiný post než je střední záložník.

Reagovat
PH8

Ale hovno Ano, je to vlastnost, která je pro kreativního středního záložníka nepostradatelná. Ale třeba (za mě) je herní inteligence rozdíl mezi současným Bellerínem a Tiernym. Hector je rychlejší, zkušenější, fyzicky silnější a má srovnatelnou nahrávku, ale v herní inteligenci za Tiernym zaostává o 2-3 parníky.

Reagovat
Nizzie

Kámo, Bellerín je rychlejší možná někde na mole, ale na hřišti je snad pomalejší jen Granit.

Reagovat
PH8

https://youtu.be/LiaXYgYBh2Y Bellerin patří k nejrychlejším hráčům na světě.

Reagovat
Nizzie

Tak to by toho konečně mohl využívat a ne kašlat na obranu, když hoří. A s míčem je teda dost nemotorný. Momentálně jednoznačně nejslabší článek naší obrany.

Reagovat
Studni

Rychlejší, zkušenější a fyzicky silnější Nesouhlasim, že by byl tak pomalej, jako píše Nizzie, ale teda za rychlejšího bych ho nepovažoval. Fyzicky silnější bych řekl, že je rozhodně Tierney. Jestli má Belle zkušenosti, tak by je někde mohl projevit, protože jsem si jich v poslední době teda nevšiml

Reagovat
PH8

Bellerin byl první hráč Arsenalu, který ve sprintu porazil Thea

Reagovat
PH8

Jinak zkušenosti hodnotím podle odehraných zápasů. To co mu chybí je prostá ta inteligence aby lépe předvídal, rychleji myslel a napadali ho řešení, když je na míči i bez něj. Nevim jestli je silnější ale rozhodně je osvalenější.

Reagovat
Studni

Já to zase hodnotím podle toho, co vidim na hřišti a prostě Belle mi nepřijde, že by si počínal nějak zkušeně. Navíc od tý doby, co si prošel těmi různými zraněními, tak přišel i o tu jeho velkou rychlost, čimž nechci říct, že je pomalej, ale už mi tak rychlý nepřijde. S tou inteligencí souhlasim, tam je to fakt bída. On neví, kam naběhnout, co dělat pod tlakem, jak řešit situace

Reagovat
PH8

Tyjo, nevím jestli si můžeš definici zkušenosti ohýbat podle sebe

Reagovat
Studni

Jasný jasný jen prostě na něm skoro žádná zkušenost neni vidět, jasně že se těžko posuzuje, jestli je to spíš tim, že nemá tu herní inteligenci. Ale on má za Arsenal přes 200 zápasů, 30 zápasů v evropských pohárech a stejně je na něm vidět, že neví, co s balonem, pod tlakem dělá chyby atd.

Reagovat
Mastný Chobot

Foden a Saka áno, ostatní fakt nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Svatej

Gilmour

Reagovat
PH8

Ten má v lize 230 minut, to podle mne není úplně reprezentativní čas na posouzení.

Reagovat
Svatej

Není a pořád kulový dokázal.

Nicméně technicky splňuje podmínku věku i hraní v PL. Herní inteligenci má lepší než kdokoliv z týmu, možná s výjimkou Mounta, to samo o sobě dost znamená a já ho tam chtěl vměstnat.

Reagovat
Nizzie

Tak to nikdy ani nemůžeš pochopit, když jste takového hráče v týmu nikdy neměli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
pingla

Reagovat
Counter

Nemyslím si, že je to specifické pro nějaký klub. Všichni fans hajpují své mladé hráče.

Reagovat
Nizzie

No. jenom v totáči hypují rovnou celý tým.

Reagovat
Counter

https://www.eurofotbal.cz/clanky/-279187/?forum=1#post6779034

owny: Mason by měl potrénovat zakončení, takových šancí zadrbal už více, až to ovládne, tak bude dokonalý hráč.

Tak co, stal se z Ryana Masona dokonalý hráč?

Reagovat
smazaný uživatel

No, kdyby neměl to zranění hlavy, tak by teď válcoval ligu.

Reagovat
Mastný Chobot

klasik

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nizzie

Reagovat
icemike

Reagovat
emanuel habasko

Co Bale? Už ho Tierney vytřepal z kapsy? Kane za první poločas 11 dotyků s míčem a nejdále tři metry od půlky. Borci se snad dobře koukali, jak to tam ESR větrá.

Reagovat
Herry31

Viděl jsem vaše asi 4 zápasy a ve všech byl mezi nejlepšími na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Bakary3

Celkově si tak nějak říkám...

Tierney, Gabriel, Emil, Saka, Martinelli…

Otazník Niles, Torreira, Guendouzi… Saliba.

Slušní by mohli být Nelson, Willock.

V tomhle směru to vypadá, že je na čem stavět, jen to chce doplňovat opravdovou kvalitou, žádnou vatu typu Willian.

Reagovat
PH8

V té poslední kateorii můžeš mít ještě Nketiaha a Baloguna. Willian poslední dobou ukazuje, že může plnit ten účel za kterým tam je (předat zkušenosti, vítěznou morálku a něco ty mladé kluky naučit) a není to odpad. Tzn. není to špatná vata.

Reagovat
Bakary3

No ten willian... ja jsem od nej cekal víc, neni to levný hrac a proste z nej necitim zadnou snahu udelat neco navic.

Prijde mi jako typek, kterej mel nekde slibeno, ale premluvili ho, at si jde zahrat, ze je desatej. Tak to teda kousne, celej zapas je nasranej a otravenej a snazi se jen o to, at se mu nic nestane.

Reagovat
PH8

Nevím, když Mikel říká, že na tréninzích dře a chce týmu maximálně pomoct, tak tomu věřím.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Můj tip - Willock, Nelson, Niles, Guendo skončí někde v loji. u posledních dvou jsem byl dost odvážnej..

Reagovat
Nikikrew

velky talent ale musi stale na sebe makat. Nie je stale konzistentny co je zaklad pre top hraca ale ma len 20 rokov, aj to sa dostavi. Kazdopadne si stale myslim ze jeho miesto je ako 10na, sam to vsak este neutiahne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ESR a Tierney v zostave kola

Reagovat
pedroLFC

A proč by ne, když si z vás dělali trhací kalendář

Reagovat
Bakary3

Sonny má pravdu.

Vždyť Spurs byli tak trapný, že ten výkon nemá moc vypovídající hodnotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Ondiis

dal bych tam Dohertyho

Reagovat
emanuel habasko

Reagovat
mul

v červeno - bielom ?

Reagovat
Front hell

Tak v neděli bylo vidět že je to náš fanoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
PH8

Možná že to opravdu byla jen Vaše nekvalita, ale vypadali o třídu lepší než jejich protihráči.

Reagovat
Nizzie

Mohl tam být Son, jeho výkon se mi moc líbil.

Reagovat
emanuel habasko

Koukám, že slepicím objektivita nechybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Zabíraj místo pro Lamelu, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
kattos

Co mají všichni doprdele s tím Mendym?

"Pokračoval jak Kepa"

Však Mendy od toho momentu kdy je jednička dostává nestkutečně málo golů.

Neříkám že je nejlepší v lize, ale tohle nechápu.

Reagovat
Usty

Od 11. kola (chyba s Leedsem) až po vyhazov Lamparda byl naprosto šílenej. Nechytil nic navíc a mnohdy ani to, co měl.

Reagovat
Mimalu

no pořád to nebyla úroveň Kepy který dostával naprosto blbé góly které pravidelně srážely celý tým. To že si Kepa neplnil ani své povinnosti a museli to za něj řešit obránci, kterým to taky příliš nešlo je takový bonus. Mendy možná nepředváděl ideální výkony, ale Kepa byl vyloženě strašák v té bráně a nervózní z něho byli úplně všichni

Reagovat
Čenda

Pokud se nestane zázrak v EL, tak jsme příští sezonu bez pohárů. První trojka je jasná, chelsea pravděpodobně taky. Pool sice v krizi jak prase, u šunky a lepšího z Liverpoolskych týmů je zase šance na nějakej kolaps..ale to vše předpokládá naší vítěznou šňůru nejlépe až do konce, a upřímně, kdo z nás tomu věří? V lize jen doufat že přelezeme kurník a bojovat na krev v Evropský lize.

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč vůbec fans Arsenalu pořád píšou o nějakém boji o poháry? Píše se tady snad o Leedsu nebo Palace na boj o poháry? Před vámi je ,Když odečteme AV, která je bez Grealisha k ničemu, labilní Everton tak tam furt máte před sebou tři další týmy bojující o poháry. Vy už se do toho boje těžko zapojíte, když jste jako Lyon schopni to domrdat s kdejakou sračkou. V EL bych vám ale celkem věřil, ale taky konkurence jako prase.

Reagovat
Bakary3

Tak jestli se ptáš, proč fanoušci Arsenalu řeší poháry a proč ne třeba fandové Palace, tak nevím, jestli má cenu ti něco psát.

Protože je to Arsenal. A stejně jako to bude v Itálii řešit AS Řím a třeba ne Verona, plácám, tak je to s Arsenalem.

Reagovat
Seydou Doumbia

Chtělo by to ale ze strany všech fanoušků Arsenalu trochu soudnosti už. Většina se už smířila s dojebanou sezonou v lize a pochopili, že pokud nevyhrajou EL tak mají smůlu. Přesto se tu furt najde někdo, kdo po výhře jednoho zápasů hned bude psát o pohárech, aby hned v dalším kole ztratili body s Burnley a nebo podobnou sračkou. Celou sezonu Arsenal hraje střed ligy, tak by možná nebylo od věci se zaměřit na věci, které zminujě PH8. Řešit přestavbu kádru, přestupy, zapojení mladých, prodej zbytečných hráčů. A ne se na sílu cpat někam, kde aktuálně nemáte co dělat. To je jako bych já cpal na sílu Baník do poháru i když vím že tam nemá lautr co pohledávat.

Reagovat
Frony

Reagovat
PH8

Baník ale má kádr (papírově) i rozpočet na boj o poháry a měli byste se ptát a být nasraní

Reagovat
Seydou Doumbia

Nemyslím si. Slavka, Sparta, Plzen, Liberec, Jablonec jsou před námi co se předvedené hry, síly kádru týče. Rozpočet možná dobrý, ale síla kádru horší. Timpádem to lepší než šestý flek být nemůže. Jsme sedmí a pokud to udržíme tak oka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PH8

No to Baník moc neomlouvá, když uvážím s jakou hrůzou končil loni sezonu Jablonec a s čím letos začínal Liberec, tak se prostě nemůžete vymlouvat na kádr. Prostředky jste neměli nižší než oni.

Reagovat
Seydou Doumbia

Oni i kdyby jim vzali po sezoně dvacet hráčů tak budou hrát furt o ten třetí čtvrtý paty flek. Libe a Jablonec to dlouhodobé dělají dobře a jsem za ně rád. Kdyby je furt nevykupovala nějaká mrdka tak by mohli hrát i o titul nebo alespoň druhy flek. Ale je to jen blbá česká liga tak to nějak neřeším.

Reagovat
PH8

Vůbec nevím, proč jsem se s tebou pouštěl do diskuse

Reagovat
Seydou Doumbia

Pro mě je priorita Lyon a anglická liga, tu českou až tak moc neřeším. Sleduju ji jen okrajově, když ta kvalita stojí za prd a na stadion nemůžu.

Reagovat
PH8

Jo, ale já tady s tebou o něčem celkem rozumně diskutuju a ty nazveš můj oblíbený tým mrdkou

Reagovat
Seydou Doumbia

Byl bych radši, kdyby do Slávie chodilo více zahraničních hráčů než se zaměřit jen na skauting po Liberec. Ale dokud to funguje, tak asi není co měnit, no.

Reagovat
Mustang™

Ale do Česka ti nepůjde zahraniční hráč, který by to patřil mezi špičku na svým postu. Stanciua přitáhla Sparta na prachy, potom si ho stáhla z Arábie Slavia. Deli, Sima a ostatní Afričani tu začínali od nuly a žádný hvězdy to nebyly. Hráči z Rumunska, Dánska atd. jsou plus minus na stejné úrovni jako Češi (Slováci). Poláci sem radši ani nechodí a tahat sem hráče se jménem za zenitem už zkusila Sparta a víme, jak to dopadlo....

Reagovat
Seydou Doumbia

Podle mě Slávie má obrovský potenciál na přestupovém trhu v této pozici, kterou si zde vydobyla. Kdyby opravdu chtěla, tak by dokázala přivádět hráče z Belgie nebo Holandska třeba. Popřípadě i ti cizinci z polské ligy by mohli být zajímaví.

Reagovat
Mustang™

To by tam ale musel být jiný trenér. A Trpišovský dokázal, že uhrát výsledky jde i s hráči z Česka. Tak proč tu dělat mix národností, který se při prvním nezdaru rozutečou a Slavie bude začínat od nuly..

Reagovat
Bakary3

Tak vzdyt on napsal, ze pokud se nestane zazrak v podobe vyhry EL, pphary nebudou.

Ani si nejak nepamatuju, ze by nekdo jen treba posilhaval po poharovych prickach v lize s nějakou realistickou vyhlidkou

Reagovat
Studni

Dyť jsme 5 bodů za 6. místem a je 30 bodů ve hře, proč by se asi nemluvilo o pohárech. Neříkám, že to zvládneme, ale nereálný to neni. Ten tvůj arogantní styl příspěvku je hroznej.

Reagovat
Frony

Přesně tak, ve hře je spousta bodů a čeká nás vzájemný zápas s West hamem, Liverpoolem, Chelsea i Evertonem. Tyhle arogantní řeči o soudnosti jsou neskutečně trapný.

Reagovat
Seydou Doumbia

To není arogantní styl. Já s Arsenalem celkem sympatizuji, viz mé vedlejší týmy v oblíbených. Je to jeden z mála top týmu (nebo nedávno top) co nejsou úplné mrdky, protože většinu těch top týmu rád nemám. Šesté místo zaručuje nějaké předkolo poháru? Tady na EF je vedené páté místo jako EL, ale ono se to furt mění že sám nevím.

Reagovat
Studni

Tak možná se pletu já, ale vždycky jsem bral 4 místa LM a 2 místa EL, plus EL z FA cupu a Ligovýho poháru a mám pocit, že když vyhraje někdo, kdo už má místo jistý, tak se to posouvá na dalšího v lize, ale ať mě když tak někdo opraví. Takže do EL může klidně 7. místo. My loni šli z osmýho, ani nevim, jak to bylo možný, ale vyšoupli jsme Wolves, takže EL ze 7. místo je asi taky možnost. Proto to nebere jako něco tak nereálně vzdálenýho

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi to tak nakonec fakt bude. Na začátku je psaných pět míst, ale koukám na sezony zpátky a tam už postupuje i šestý do EL a sedmý do předkola. Asi se to dopisuje podle vývoje těch domácích poháru a těch vítězů. Pak je to tedy jiná. Na pátý místo vám fakt nevěřím, ale o nějaký šestý, sedmý flek ještě hrát můžete.

Reagovat
Studni

Reagovat
Studni

S pátým místem bych jinak souhlasil, tam určitě nebudeme

Reagovat
Seydou Doumbia

Takže trochu zbytečná výměna názoru, ale co. Zase jsem o něco chytřejší.

Reagovat
fenixLFC

5. ide urcite do EL, 6. a 7. podla toho kto vyhra CC a FA cup...

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
gocii

Jj akorat z coc uz jen do konfederancni ligy ne? Fa cup pripadne El, pokud by vyhralo city tak 6. EL a 7. konf liga...

Reagovat
Frony

Vyhráli jsme FA Cup, takže proto EL

Reagovat
Studni

Jo, jasný, díky za doplnění

Reagovat
Frony

V pohodě, jinak myslím že 7 bodů na 5.místo ještě není žádná katastrofa a dá se to uhrát.

Reagovat
Counter

Na Vánoce byl Arsenal patnáctý, 4 body od sestupu, 11 bodů od šestého místa.

Teď je Arsenal desátý, 15 bodů od sestupu, 5 bodů od šestého místa.

Kvalifikace do pohárů skrz PL je stále nepravděpodobná, ale ne nemožná. Např. kdyby oba domácí poháry vyhrálo ManCity, tak by v lize mohlo na EL stačit i sedmé místo.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
PH8

Leeds není součást big 6, nemá tolik zdrojů a tolik fanoušků. Arsenal (tak jako Lyon) má dle předpokladů hrát o poháry a když má vítěznou šňůru, tak by to neměla být náhoda ale návrat k normálům. Jinak většina z nás už s tím dlouho nepočítá, ale chceme oslavit St Totteringham's Day. No v EL taky můžeme potkat Slavii a to je konečná

Reagovat
Seydou Doumbia

Jasný, ale určitě víš jak jsem to myslel. Asi reálně fakt nikdo nečeká že se tu zjeví fanoušci CP a Leedsu a začnou tady psát takové kraviny. Lyon momentálně hrál o titul, dokud nezkurvil tři zápasy během krátké doby a jen díky zaváhaní Lille a PSG ještě živí teoretickou šanci na titul. Ale to by museli získat alespon šest bodů proti Lille, PSG a Monacu, což je takřka nemožný. My fans Lyonu jsme si zvykli bud sezonu zachranovat v závěru a nebo to v závěru pěkně zkurvit, což vypadá jako aktuální varianta. Podobně jako vy, ztrácime body s kdejakou posranou dědinou. Paradoxně proti těm Milánům, United nebo Spurs bych vám věřil více než proti takové Slávii nebo Ajaxu.

Reagovat
emanuel habasko

Tak snad jako fanoušci podporují svůj tým až do konce. Jako fanda City taky věříš, že dáte LM, ale je to míň pravděpodobný než Arsenal v top4.

Reagovat
PH8

Ty si spal nebo jak? S tímhle jsme všichni smíření od Vánoc. Řeší se jen to, jestli by měl Mikel táhnout s půlkou kádru (většinový názor), nebo zda by měl tuto sezonu využít na doprecizování svého systému a zapojení co největšího množství hráčů z té "kostry budoucnosti".

Reagovat
Golasso

Že by měl Mikel táhnout pryč s půlkou kádru je většinový názor?

Reagovat
PH8
Reagovat
Golasso

Pravda, tu diskuzi si pamatuju . I když tehdy jsme byli po té velké krizi a myslel jsem, že emoce od té doby trochu opadly a Artetu už zase moc lidí nevyhazuje .

Reagovat
PH8

No já myslím, že většina si to stále přeje, jen nevylejzají, když se jakž takž daří a čekají na nějakou hloupou ztrátu, aby mohli sundat vlaječky

Reagovat
Ondiis

McNeil je parádní Velká škoda je ho v Burnley. Myslím, že třeba v takovém Lestru by se neztratil.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
pingla

no přes Barnese nebo Pereze si nekopne, leda že by Lester v létě prodával

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak zrovna přes Pereze by si možná i kopnul. Ale pokud to bude stavěno Ndidi-Tielemans-Barnes-Maddison-Vardy tak ne no. Přetlak, ale někdo jím vždy odejde

Reagovat
pingla

mě se zdá, že Perez nehraje přímo levé křídlo, ale co si ho pamatuji, tak když už hraje, tak hraje dobře

Reagovat
Seydou Doumbia

On dokáže průměrně podkrýt více postu. Křídlo, hrot nebo podhrot, možná i něco jako střední ofenzivní záložník. Ale není to žádný terno hráč.

Reagovat
pingla

není, však taky přišel z Newcastlu, jenže do rotace kolem Maddisona, Vardyho, Barnese atd. je více než dobrý

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
vodka

Perez je marňák docela, McNeil jinak umí zahrát taky i na středu i vpravo.

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu jak se Ayoze dostal do Foxes

Reagovat
pingla

tak to jsi ho letos asi nikdy neviděl hrát no

Reagovat
vodka

jemu by sedělo hrát pod hrotem, ale napravo, ani na hrotu se mi nelíbí. Je fakt, že letos jsem ho moc neviděl, ale nebylo ani moc kdy a proti Leedsu hrál jeho standardní nic.

Reagovat
pingla

jo, máš pravdu, mně by se tam taky líbil, ale Foxes asi budou hrát na 2 vepředu, když se rozstřílel Iheanacho a pod nimi Maddison či Tielemans...

Reagovat
Seydou Doumbia

Barnes sedět nebude, když se vrátí, To spíš se zase na lávku dostane Iheanacho.

Reagovat
pingla

Barnes vlevo, Maddison ve středu a v útoku Vardy, Iheanacho

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo takhle by to šlo. Záleží zda to ale není moc ofenzivní. Na City, WHU, Chelsea, MU, Spurs bych asi s touhle formaci nešel. Přeci jen Rodgers většinou hraje to své 4-2-3-1 když má k dispozici své klíčové hráče.

Reagovat
Ondiis

McNeil > Peréz za mě teda rozhodně. A Barnes donedávna taky neměl zrovna jistý základ. Neříkám, že by tam mohl McNeil hrát nějakou hvězdnou roli, ale podle mě by měl se tam prostě hodil

Reagovat
Seydou Doumbia

Žoao Cancelo nejlepší bek ligy. Divím se, že se ho Juve tehdy zbavilo.

Reagovat
kiwwi

neni ani najlepsi bek v Manchestri

Reagovat
Seydou Doumbia

Luke Šou je až druhý, smůla

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
mul

Reagovat
smazaný uživatel

druhý v Manchestri.

Reagovat
MCFC_8

Ale je, nikto nevie zahrat na oboch krajoch tak ako on

Reagovat
t0mmy33MCFC

a hlavne v zaloze

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayern +

Reagovat
kiwwi

Maguire si po fantastickom vykone nezasluzil ani zmienku...za mna jednoznacny MOTM proti WHU a jeden z jeho najlepsich zapasov za United

Reagovat
Busby babes

tak v tomhle kole se to da pochopit. kdybys ho tam dal, zase by se ozval nekdo jinej. 2 posty, 3-4 hraci jake tam dat.

Ale souhlasim, hral vyborne.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Hlahart

Edinson Cavani ruled out of @ManUtd game tomorrow after suffering reaction to training.

Nejraktší návrat do sestavy ever (na 3 hodiny snad?) V létě prostě bezpodmínečně potřebujeme hrotovýho útočníka. S lazarem Cavanim a "lazarem" bez formy Martialem to fakt nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

Zas si Rash neodychne

Reagovat
Hlahart

*nominace spíše teda

Reagovat
Freedo

"suffering reaction to training" To zní, jak kdyby poprvé v životě trénoval.

Reagovat
Front hell

Není možné. Vždyž jeden chtytrý z vašeho tabora říkal že Cavani nebýva zraněny

Reagovat
TheTopFootbaler

Teď se trochu bojím, jestli jsem to nebyl náhodou já, ale takhle často přece v PSG neležel, ne?

Reagovat
Front hell

Buď v klidu ty jsi to nebyl

Reagovat
TheTopFootbaler

Ufff, to mě těší.

Reagovat
Hlahart

Řekl bych, že ne...

19/20 | 19 zápasů

18/19 | 16 zápasů

17/18 | 1 zápas

16/17 | ...

15/16 | ...

14/15 | ...

[pokud se dá věřit tomuhle tomu

https://www.transfermarkt.co.uk/edinson-cavani/verletzungen/spieler/48280

U nás má koneckonců největší absenci stále kvůli Covidu a "knocks". Což první neovlivníš a druhý je prostě asi přirozený s věkem a náročností ligy... Ono to asi vypadá o něco hůře, než to je vzhledem k tý kombinaci pozdější příchod + covid + karanténa + stop na x zápasů.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
bbbauch

No to je teda blbec ti povim, jak si to mohl dovolit napsat vubec.. jeste ze te mame, abys mu to omlatil o hlavu

Reagovat
Front hell

Reagovat
bbbauch

Nemusel bys tak brecet no

Reagovat
Front hell

Tak to tady předvádís momentálně ty ale tak klasické od fans United

Reagovat
Busby babes

a na twitteru spousta fans breci, ze v lete odejde... nechapu proste.

Reagovat
smazaný uživatel

La mela

Reagovat
smazaný uživatel

jsou hodni ze do toho trezoru dali tu dokumentaci a ne ty doktory

Reagovat
REPLIKATOR

Csaplár dnes zase úřadoval

https://www.livesport.cz/zapas/IHKVHqJl/#prehled-zapasu

https://www.livesport.cz/zapas/4ho4QVmO/#prehled-zapasu

Já nevím, že si ty týmy pořád nedávají pozor. Hlavně Sassuolo je síla, vždyť Turín díky tomu vyhrál poprvé doma až ve 13. zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

swap Origi - Haaland neni o com. Vitaj

Reagovat
SunFells

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Ligter

Reagovat
cristiano.K.

nemůžeš měnit černocha za blondáka, to je rasismus!

Reagovat
smazaný uživatel

můžeš, když připlatíš

Reagovat
Front hell

A jěště ho obléct do rudeho dresu

Reagovat
smazaný uživatel

To je práveže vrchol nerasizmu

Reagovat
Hai

Reagovat
avicii

Reagovat
Busby babes

btw Lingard zpatky v repre.

od nas pak jeste Dean, Maguire, Shaw a Rash.

Reagovat
smazaný uživatel

komedie s tím Lingardem

Reagovat
Busby babes

ma formu a je to trenerovo oblibenec.

Reagovat
smazaný uživatel

no, komedie za pár zápasů...

Reagovat
Busby babes

vsak repre pro tuhle nominaci preci nic jineho zajimat nemusi. Je uplne fuk jak kdo hral v prosinci. Lingard hral na poslednim MS zaklad ve vsech zapasech, Southgate ho zna. Mel dost velke osobni problemy, ted zase hraje a hraje dobre. Uplne v tom nevidim nic moc, co by si zaslouzilo vysmech, ale vec nazoru...

Reagovat
Dawon

jeste se o nej v lete tymy poperou

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/TomHayward05/status/1372659157917122560

If you're wondering how bad it might be for Mourinho, Diego Maradona is 100/1 to replace him at Spurs, and he died 4 months ago

Reagovat
Grahf

Reagovat
8lampard8

Reagovat
cr7sux

Reagovat
avicii

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Hlahart

Gerrard do Liverpoolu kdy?

Reagovat
smazaný uživatel

tak pokial viem Klopp ma zmluvu do 2024

Reagovat
cristiano.K.

roky budeš muset vydržet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele