5. kolo
28.09.2024 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Enzo Millot (© AFP)

Undav zachránil oslabenému Stuttgartu remízu gólem v závěru

Fotbalisté Stuttgartu remizovali v pátém kole Bundesligy na hřišti Wolfsburgu 2:2. Výhru Vlkům nepřineslo ani fungující duo Jonas Wind a Mohamed Amoura, které se zasloužilo o oba góly domácích. Z poslední akce zápasu totiž skóroval Deniz Undav a postaral o heroické vyrovnání, které přisoudilo oběma celkům bod.

Ve 20. minutě se Wolfsburgu podařilo proti průběhu zápasu dostat do vedení. Poprvé v této sezóně se v Bundeslize objevil Wind v základní sestavě Vlků a přineslo to ovoce. Dánský útočník se odvděčil svému manažerovi za důvěru a senzačně uklidil míč do sítě poté, co Amoura v bleskovém tempu nechal svého stopera mimo dosah kamery.

Stuttgart nicméně šťastnou náhodou dostal možnost vyrovnat z pokutového kopu poté, co Sebastiaan Bornauw zbytečně srazil Jamieho Lewelinga. Kamil Grabara správně odhadl směr zakončení Enza Millota, ale proti dorážce už byl bezmocný. Švábové mohli ze hřiště odejít s vedením, nicméně Maximilian Mittelstädt ukázal svou neznalost situace před brankou soupeře a jeho pokus z hranice pokutového území skončil vedle tyče. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Stuttgart, který z předchozích 20 bundesligových zápasů prohrál pouze dvakrát, byl krátce po zahájení zápasu blízko k tomu, aby otočil skóre. Autoritativní hlavička Jeffa Chabota proletěla jen pár centimetrů nad břevnem. Střelec Millot nedlouho poté uvolnil místo částečně odpočívajícímu Undavovi, od nějž si hostující fanoušci hodně slibovali.

V 63. minutě se pak ve Volkswagen Areně strhla kontroverze, když rozhodčí Sven Jablonski udělil druhou žlutou kartu kapitánovi Stuttgartu Atakanu Karazorovi za faul na protihráče Maximiliana Arnolda. Wolfsburg okamžitě využil početní převahu, když Amoura skvěle uklidil Windovu přihrávku za obranu za záda Alexandera Nübela. Další debata byla na pořadu dne o pár chvil později, protože původní červenou kartu pro Amouru za bezohledný zákrok na Lewelinga sudí po konzultaci s videorozhodčími odvolal.

Zdálo se, že o osudu utkání bylo rozhodnuto, ovšem v 97. minutě vyrovnal Undav a poslal fanoušky Švábů do obrovské euforie. Stuttgart tak získal alespoň bod a přenesl si určitou dobrou náladu do úterního střetnutí Ligy mistrů se Spartou Praha.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele