6. kolo
06.10.2024 19:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Ermedin Demirovič (© Christian Kaspar-Bartke / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Stuttgart ztrátu z Ligy mistrů nenapravil. Nepovedený týden částečně zmírnil až v nastavení

Hoffenheim remizoval v šestém kole Bundesligy na hřišti Stuttgartu 1:1. Zápas gólově načal na konci první půle svou premiérovou brankou v německé nejvyšší soutěži Valentin Gendrey, domácí ale vyrovnali v 10. minutě závěrečného nastavení dorážkou z penalty. V základní sestavě hostů nastoupil Adam Hložek, v 74. minutě se pak poprvé po zranění ruky vrátil na hřiště i David Jurásek.

Hostující Hoffenheim se málem dostal do vedení už po pěti minutách, kdy Hložek prošel kolem Alexandera Nübela a jeho následný pokus musel zlikvidoval až Anthony Rouault. To domácí probudilo a také oni se dočkali své první šance zásluhou hlavičkujícího El Bilala Tourého. Jeho pokus ale na brankové čáře fantasticky zmařil skluzující Gendrey.

Stuttgart byl v poslední části prvního poločasu plný sebevědomí a málem se dostal do vedení zásluhou Maximiliana Mittelstädta, který poslal svůj pokus jen o centimetry vedle. Die Roten pak byli potrestáni za promarnění svých šancí v závěru půle, když Mittelstädtův špatný první dotek umožnil Gendreymu otočit hru a elegantním zakončením vstřelit svůj první bundesligový gól.

Druhý poločas načal svými šancemi obvykle spolehlivý Deniz Undav, který má v této sezóně na kontě již čtyři ligové góly. Tentokrát ale v závěrečné fázi nezvykle promarnil dvě velké tutovky, když z bezprostřední blízkosti trefil břevno a poté pálil přímo do Olivera Baumanna. Po Undavových minelách se Stuttgart i nadále snažil o důležité vyrovnání a jeho tlak se vyplatil v poslední minutě nastaveného času, kdy byl po přezkoumání situace u monitoru Kevin Akpoguma uznán vinným za hru rukou. První pokus Ermedina Demiroviče z pokutového kopu Baumann vyrazil, ale reprezentant Bosny a Hercegoviny odčinil svou chybu a odražený míč doklepl do branky.

To se ukázalo být posledním momentem zápasu, Stuttgart tak prodloužil svou neuvěřitelnou domácí bodovou sérii, jež trvá od října loňského roku. Hoffenheim zůstal na 16. místě poté, co bolestným způsobem přišel v závěru o dva body.

Autor: Livesport.cz / SID/Flashscore

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Stuttgart nepředvedl nic chvályhodného! Celý zápas mizerná hra Stuttgartu. Vysvobodila je od prohry špatně kopnutá penalta která nakonec skončila v síti v nastaveném čase.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele