2. kolo
31.08.2024 15:30 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Enzo Millot (© AFP)

Mohuč z hektického nastavení vybojovala bod. Remízu zařídil střídající Leitsch

Maxim Leitsch na poslední chvíli zařídil dělení bodů v MHP Areně. Napínavé utkání mezi Mohučí a Stuttgartem skončilo remízou 3:3, a výsledek tak prodloužil neporazitelnost domácích v Bundeslize na 13 zápasů.

Stuttgart, který pod vedením Sebastiana Hoenesse vstřelil gól ve všech 21 domácích ligových zápasech, začal zostra, když se hned z počátku dostali do šancí Deniz Undav a Atakan Karazor. Robin Zentner však oba během prvních čtyř minut vychytal. V osmé minutě už však brance zabránit nedokázal, když se po střele Chrise Führicha zblízka z dorážky prosadil záložník Enzo Millot.

O pouhých sedm minut později se situace pro hosty změnila ještě k horšímu. Nová stuttgartská jednička Alexander Nübel si připsal asistenci a Jamie Leweling střelou ze střední vzdálenosti zajistil jednomu z bundesligových zástupců v Lize mistrů dvougólový náskok. I hosté však měli své šance. Ambiciózní pokus Nadiema Amiriho z dálky ale Nübel dokázal zlikvidovat.

Těsně před koncem první půle se Mainz vrátil do hry, když Millotův nešikovný faul na Burkardta umožnil Amirimu z pokutového kopu snížit. Stuttgart, který před výkopem prohrál jen dva ze svých předchozích 17 bundesligových zápasů, byl nedlouho po restartu blízko obnovení dvougólového vedení, když Leweling z dálky vyslal ránu jako hrom. Proti byl však opět Zentner.

Nakonec se Mohuč v 62. minutě dočkala vyrovnání, když Andreas Hanche-Olsen přihrál Burkardtovi a ten hlavou překonal Nübela.

Když už to vypadalo, že si Mohuč odveze zasloužený bod, tak se do přímého kopu parádně opřel Fabian Rieder a vstřelil třetí gól Stuttgartu. Bleskově však dokázal srovnat střídající Leitsch a svou hlavičkou zachránil hostům bod.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele